Gyventojai pasipiktinę būsimo kaimyno poelgiu

pievaUžklupus lietui, tvinsta ne tik laukai, bet ir gyvenamųjų namų sklypai. Darosi pikta ne dėl to, kad lietus apsėmė keliukus ar daržus, bet dėl nežinia kodėl žemėmis užversto griovio, kuriuo pratekėdavo susikaupęs vanduo. Palijus lietui, vanduo kaupiasi gyvenamųjų namų teritorijose, iš kurių vandenį šalinti turi patys gyventojai, o ne žemėmis griovį užvertęs būsimas kaimynas.

Nuotr. Prižadėta, kad atvežtas drenažo vamzdis jau greitai bus įkastas į griovį.

Redakciją pasiekė žinios, kad V. Kudirkos gatvėje esantis sklypas, priklausantis E. L. kelia kaimynų nepasitenkinimą dėl apsemtų jiems priklausančių žemių. Pasak kaimynų, E. L. pavasarį į savo sklypą atvežė daug žemių ir jomis užpylė griovį, kuriuo pratekėdavo vanduo. Įpusėjus vasarai ir vis dažniau pliaupiant lietui, vanduo iš griovio nebeturi pratekėjimo, todėl pradėjo kauptis pačiame griovyje ir lietis per kraštus. Vanduo užliejo netoliese gyvenančių kaimynų teritoriją, kurioje auga vaismedžiai ir kiti augalai. Gyventojai yra priversti patys kasti griovelius, kad į juos nutekėtų vanduo ir nepatektų į gyvenamąją teritoriją. Viena iš kaimynių teigė, kad minėto sklypo savininko klausė, kada bus viskas sutvarkyta, tačiau nesulaukė jokio atsakymo. Į sklypo teritoriją liepos 13 dieną buvo atvežtas drenažo vamzdis ir jau atrodė, kad bus pradėti darbai. Pasak kaimynų, šis vamzdis turėjo būti atvežtas dar prieš žemių atgabenimą, o ne dabar, kai reikės papildomos traktoriaus pagalbos, norint iškasti griovį.
 
Kaimynai kol kas patys bando susitvarkyti po liūčių apsemtus sklypus, tikisi, kad greitu metu viskas bus sutvarkyta ir nekils nesusipratimų. „Nesinori pyktis, juk kaimynai, be to nesipeši kiekvieną dieną“,– geranoriškai sakė gyventoja.

Pats E. L. tikino, kad liepos 14 dieną viskas bus sutvarkyta. „Nespėjame visko sutvarkyti dėl užklupusių lūčių“,– teigė sklypo savininkas. Esą jam nei vienas iš kaimynų nieko į akis nesakė ir nepriekaištavo. Jis mano, kad tai tik paprastas lietuviškas pavydas.

Savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis aiškino, kad tokių atvejų, kai yra apsemiamas kitiems priklausantis turtas, yra begalė. Jo teigimu, savivaldybė į tokius reikalus nesikiša, nes į privačias valdas net neturi teisės kištis, esą tai seniūnijos reikalas ir tik ji turi spręsti tokias iškilusias problemas. Kai kaimynai kreipėsi į savivaldybę, jiems buvo pasakyta prašyti seniūnijos pagalbos. „Reikia gyventi draugiškai ir kaimyniškai. Privačioj valdoj galima daryti ką nori, tik reikia nepažeisti kitų interesų“,– teigė K. Kuncaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.