Škvalas nusiaubė Kidulių seniūniją

skvalasGintarė MARTINAITIENĖ

Po savaitgalį alinusių karščių praūžusi vėtra neaplenkė ir Šakių rajono. Čia labiausiai nukentėjo Kidulių, mažiau Sudargo seniūnijos. Kaip kalbėjo Kidulių seniūnijos vadovas Algirdas Stankevičius, ši seniūnija to dar nematė...

Nuotr. R. ir A. Mažikų gyvenamasis namas po škvalo nukentėjo labiausiai. Jis liko ne tik be stogo, bet ir be kai kurių sienų.


Sekmadienį vakare, apie 18 val. kilęs škvalas labiausiai smogė Kidulių seniūnijai. Pirmiausiai staiga kilo didžiulis vėjas, o vėliau prasidėjo ir itin stiprus lietus. Kadangi viskas vyko akimirksniu, daugelis net nespėjo suvokti, kas vyksta ir tinkamai tam nepasiruošė.

Kidulių seniūnijoje ir pirmadienio ryte 600 vartotojų buvo be elektros, kurios tiekimą, kaip teigė „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys, tikimasi atstatyti artimiausiu metu. Kitose rajono vietose elektros tiekimas nebuvo sutrikdytas. Visoje šalyje pirmadienio ryte elektros tiekimas buvo nutrūkęs apie 7 tūkst. vartotojų.
 
Kidulių seniūnas A. Stankevičius, apžiūrėdamas seniūnijoje vėtros padarytą žalą, komentavo, kad Kiduliuose to dar nebuvo. Labiausiai nukentėjo pensininkų Reginos ir Antano Mažikų gyvenamasis dviejų aukštų mūrinis namas, kuris liko ne tik be stogo, bet ir beveik be antrojo aukšto. Be to, turto kiduliečiai nebuvo apsidraudę. Laimei, gyventojai nenukentėjo. Patys namo savininkai išvyko pas gyvulius, o namuose likęs sūnus savo akimis regėjo, kaip vėtra išvertė ir dalį gyvenamojo namo sienos.

Smarkokai apgadinti ir maždaug aštuonių tos pačios gatvės gyvenamųjų namų stogai. „Vienur daugiau, kitur mažiau, bet vėtra buvo tokia stipri, kad šiferio lakštų gabalai susmegę į vienas kito stogus“, - teigė seniūnas, pridūręs, kad labiausiai nusiaubta Taikos gatvė bei seniūnijos vietos, esančios nuo sankryžos Gelgaudiškio link. Be to, vėjas įsisuko ir į pačios seniūnijos pastato stogą, tačiau čia nuplėšėta tik jo dalis. Seniūnija lyg po karo – visur prilaužyta daugybė šakų, su šaknimis išversti medžiai. Iš Kaimelio parko, kuris buvo neseniai sutvarkytas, beveik nieko neliko, medžiai tiesiog nusukti, o šimtametis ąžuolas išverstas su visomis šaknimis. „Liko parko šonai. Siaubas, kaip viskas atrodo. Jei su šaknimis išverčia ąžuolą, tai jau daug ką pasako“, - komentavo A. Stankevičius.

Pirmadienio ryte jau buvo pradėta tvarkyti seniūnijos teritorija ir skaičiuojami vėtros padaryti nuostoliai. Juos pirmadienį fiksavo ir administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio sudaryta Ekstremalių situacijų komisija. Komisijai vadovauti paskirtas direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis, jai priklauso ir Kidulių seniūnas A. Stankevičius bei Ūkio skyriaus specialistas Antanas Margelis. Pasak J. Puodžiukaičio, per porą dienų tikimasi suskaičiuoti nuostolius ir žiūrėti, kiek jų galima padengti. „Kaip rodo praktika, iš Vyriausybės nelabai ko galima tikėtis, nes pernai negavome nė lito, tai bandysime žiūrėti, ką galime pagelbėti iš savo lėšų“, - komentavo administracijos direktorius.

Didžiulis vėjas, laužydamas šakas ir versdamas medžius nuo Kidulių pasuko Sudargo link, tačiau žalos šioje seniūnijoje pridarė daug mažiau. Seniūnė Rita Grigaitienė teigė, kad nuostoliai kol kas nesuskaičiuoti, tačiau gyventojų skundų pirmadienio ryte dar nebuvo sulaukta. „Yra paplėšytos stogų dangos, tačiau tik po keletą šiferio lapų. Viso stogo nė vienam gyventojui nenuplėšė. Nemažai nukentėjo seniūnijos vasaros estrada, kurią suniokojo užvirtęs medis“, - teigė R. Grigaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.