Darbo rinkoje pokyčiai – nežymūs

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje praėjusį mėnesį registruoti 356 nauji darbo ieškantys asmenys. Šakių rajone bedarbių skaičius per mėnesį padidėjo 0.2 proc., nuo metų pradžios – sumažėjo dviem procentais.

Liepos mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje registruota 87 bedarbiais daugiau nei birželį, tačiau mėnesio pabaigoje bendras darbo ieškančiųjų skaičius nuo 2428 birželį sumažėjo iki 2414.

Praėjusį mėnesį įregistruota 50 laisvų darbo vietų daugiau nei ankstesnįjį – 140. Iš jų 92 skirtos terminuotam ir 48 neterminuotam darbui.

Liepos mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyrius įdarbino 139 bedarbius. Iš jų 63 įdarbinti pagal terminuotas, 76 – pagal neterminuotas darbo sutartis. 123 bedarbiai pradėjo dirbti pagal remiamo įdarbinimo programą, 158 asmenys įdarbinti subsidijuojant, aštuoni – pagal darbo įgūdžių rėmimą. Iš viso į aktyvias darbo rinkos priemones liepą nusiųsti 132 asmenys. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 40 rajono gyventojų.

Iš visų darbo vietų, kurias teritorinės darbo biržos specialistai 2012 metų I pusmetį galėjo pasiūlyti darbo ieškantiems asmenims, daugiausiai, 51.3 proc. buvo paslaugų sektoriuje. Palyginus su 2011 metų pirmuoju pusmečiu laisvų darbo vietų skaičius išaugo pramonėje – 2.1 proc. ir žemės ūkyje – 1.7 proc. Sumažėjo laisvų darbo vietų statyboje – 2 proc. ir paslaugų sferoje – 1.8 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.