Slavikiečiai jau turi ir krepšinio, ir vaikų žaidimų aikšteles

slavikai_projektasGintarė MARTINAITIENĖ

Slavikų bendruomenės centras, vadovaujamas Renatos Baltrušaitienės, neseniai baigė įgyvendinti pirmąjį europinį projektą, kurio metu prie mokyklos buvo naujai įrengta vaikų žaidimo bei atnaujinta krepšinio aikštelės. Bendruomenės centro pirmininkė džiaugiasi, kad projektas pasiteisino, nes jaunimas noriai susirenka pamėtyti į krepšį, o ir mokyklinukams bei mažesniesiems taip pat yra kur leisti laiką.

Nuotr. Tai, kad projektas pasiteisino, pasak bendruomenės centro pirmininkės R. Baltrušaitienės, didžiausias atlygis už įdėtą darbą.

Paskutinieji krepšinio aikštelės darbai, prasidėję pavasarį, buvo pabaigti liepos 23 dieną, paklojus aikštelės dangą. Bendruomenės centro pirmininkė pasakojo, kad jau tą patį vakarą pažiūrėti bei įvertinti atnaujintos aikštelės rinkosi ne tik jaunimas, bet ir vyresnio amžiaus slavikiečiai. „Tik paklojus dangą dar nebuvo galima lipti ir žaisti, nes ir linijos nenudžiūvusios, bet jau pirmą vakarą iš kaimo atėjo pažiūrėti, jaunimas būriavosi. Smagu, nes kaimiškai vietovei tai įvykis“, - kalbėjo R. Baltrušaitienė. Matydama, jog atiduotas laikas įgyvendinant projektą nenuėjo veltui, ji nesigaili nė vienos minutės. „Džiaugiasi širdis. Juk darai ne dėl svetimų, o dėl savo krašto žmonių. Vakare pravažiuojant matai, kaip žaidžia ne tik vietinis jaunimas, tai smagu“, - įspūdžiais dalijosi pašnekovė.
 
Rezultatai džiugina, tačiau pradžia nebuvo labai lengva, nes taip susiklostė, kad į bendrą projekto vertę nebuvo įtrauktas aikštelės pagrindo darymas. „Pradžioje iki galo neišsiaiškinome, o paskui paaiškėjo, kad senasis asfaltas netinka ir riekia viską iškasti. Tada sukomės visi. Padėjo ir seniūnija, ir mokykla, ir ūkininkai, ir jaunimas“, - pasakojo bendruomenės centro pirmininkė.

Projekto įgyvendinimo metu, kurio bendra vertė yra didesnė nei 61 tūkst. litų, buvo atnaujinta ne tik krepšinio aikštelė, bet ir kitoje mokyklos pusėje įrengta vaikų žaidimų aikštelė. Čia mažieji turi kur pasikarstyti, palaipioti ar pasisupti. Be to, vienose sūpynėse gali suptis ir suaugę, tad atsižvelgta į visus. Mokykloje veikia priešmokyklinė grupė, kurios langai kaip tik į žaidimų aikštelės pusę, tad, kaip juokavo R. Baltrušaitienė, mažieji gali prižiūrėti inventorių. Pasak bendruomenės centro pirmininkės, yra niekadėjų, kurie vakarais ar netgi per mokslo metus ne tik supasi, bet ir niokoja, laužo, šiukšlina...

Kadangi pirmasis europinis blynas neprisvilo, centras jau pateikė paraišką ir dar vienam projektui. Jeigu pasisektų gauti finansavimą, būtų perkami rūbai ir instrumentai kapelai, galbūt multimedija ar kompiuteris, kurių bendruomenės centras iki šiol neturi. Be to, yra planų 2014 metais išleisti istorinę knygelę apie savo kraštą, nes yra surinkta nemažai medžiagos. Tačiau Slavikų bendruomenės centras nesnaudžia ir be projektinės veiklos – organizuoja renginius, stengiasi prisiminti ir pagerbti žinomus savo krašto žmones, leidžia seniūnijos bendruomenės leidinuką „Slavikietis“, kuriame apžvelgiami svarbiausi seniūnijos renginiai, susitikimai, pasiekimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.