Profesionaliai dirbanti bendrovė tvirtai stovi ant 25-mečio slenksčio

laidojimo_namaiGintarė MARTINAITIENĖ

UAB „Šakių laidotuvių namai“ – 25-eri. Per tiek laiko nemažai kas keitėsi, bet svarbiausia, kad pavyko atlaikyti laiko ir permainų išbandymus, išsaugoti stabiliai dirbančios bendrovės vardą, sukurti darnų bei profesionalų kolektyvą. Gana aukštai iškelta kartelė tebekeliama ir toliau, o veiklos sukaktį nuspręsta įprasminti įrengiant „Išėjusių atminimo skverelį“.

Nuotr. UAB „Šakių laidotuvių namai“ 25-mečio proga nusprendė įrengti „Išėjusių atminimo skverelį“, kur ne tik sutvarkyta aplinka, bet artimiausiu metu čia turėtų iškilti ir kryžius.

Sukakčiai įprasminti – skverelis

„Savo veiklos 25-erių metų sukaktį pasitinkame savo jėgomis ir lėšomis pastatytu priestatu, ženkliai pagerintomis darbuotojų darbo sąlygomis, atnaujintu automobilių parku, pačių darbuotojų rankomis renovuotomis patalpomis, įsigytais baldais, sumontuota modernia vėdinimo ir kondicionavimo sistema, sutvarkyta aplinka ir įrengtu kukliu, nedideliu, bet jaukiu „Išėjusių atminimo skvereliu“, - pokalbį pradeda pasiekimus vardijanti UAB „Šakių laidotuvių namai“ direktorė Janė Dėdinienė. Tačiau savęs ji nesureikšmina ir iškart paaiškina, kad viso to nepavyktų pasiekti, jei nebūtų koja kojon žengiančio kolektyvo. „Tik jų darbštumo dėka turime tai, ką dabar matote. Kalbant apie skverelį, jau pavasarį pradėjome paruošiamuosius darbus. Kur dabar stovime, buvo dvidešimtmetės pušys, kurias draugų pagalba sėkmingai persodinome“, - aiškino bendrovės vadovė. Ji teigė, kad artėjant 25–mečiui ramybės vis nedavė mintis ir noras kažkaip įprasminti šią sukaktį. Todėl, sulaukus kolektyvo pritarimo, buvo nuspręsta įrengti skverelį, sutvarkyti aplinką, o skverelio centre pastatyti kryžių. Čia turėtų išdygti tautodailininko Vido Cikanos iš lauko akmens sukurtas kryžius. Tiesa, jis dar tik bus pastatytas, nes įstaigos sukaktis bus minima tik kitą savaitę. „Nuoširdžiai tikiu, kad šis kryžius stiprins bendruomenę, ugdys dvasinį tvirtumą, skatins nepalūžti nešant asmeninio gyvenimo kryželius, rodys kelią, laimins ir globos. Be to, šis kryžius primins mirusiųjų atminimą, pasiaukojamą čia dirbusių žmonių darbą, saugos gyvuosius“, - apie sumanymo prasmę kalbėjo J. Dėdinienė. Ji pripažino, kad ši sukaktis - tam tikras atskaitos taškas, skatinantis ir toliau dirbti, maksimaliai padėti nelaimės ištiktiems rajono gyventojams. „Juk tam mes ir esame“, - patikino visas laidojimo paslaugas teikiančios bendrovės vadovė. Todėl jau tapo tradicija, kad kas penkeri metai, dirbantys ir dirbę žmonės rugpjūčio mėnesį sueina į vieną būrį, pasikviečia valdžios atstovus ir pamini veiklos sukaktį, aptaria nuveiktus darbus ir vėl žvelgia į ateitį.
 
Viena iš nedaugelio

Šiandien UAB „Šakių laidotuvių namai“ atitinka visus tokio pobūdžio įmonėms keliamus reikalavimus, praėjusiais metais įdiegtos naujos palaikų laikymo ir jų paruošimo šarvojimui paslaugos. 2009 metais ūkio būdu bendrovė ryžosi statyti priestatą. „Tai tikrai buvo iššūkis, tačiau šiandien priestatas jau pastatytas, įrengtas jo vidus ir darbuotojai džiaugiasi pagerėjusiomis darbo sąlygomis“, - tikino J. Dėdinienė, akcentuodama, kad svarbu rūpintis ne tik klientais, bet ir čia dirbančiais žmonėmis. Jos vadovaujama įstaiga yra viena iš nedaugelio Lietuvoje, kuri nepriklauso  privatininkams. Bendrovės steigėja ir visų akcijų savininkė yra Šakių rajono savivaldybė. „Stengiamės kryptingai ir nuosekliai dirbti, kad kiekvienas uždirbtas litas būtų racionaliai naudojamas bendrovės veiklai plėtoti ir stiprinti, o valstybės patikėtas turtas būtų saugomas ir gausinamas“, - kalbėjo būtent ta linkme dirbančios bendrovės direktorė.

Svarbiausia – kolektyvas

Aišku, dabarties nebūtų be praeities. Vartydama istorinius puslapius J. Dėdinienė prisimena, jog pagal individualų architekto Rimvydo Kaikario projektą ritualinių paslaugų kompleksas su viena šarvojimo sale buvo pastatytas ir duris pirmiesiems lankytojams atvėrė 1987 metų rugpjūčio pirmąją. Pirmaisiais veiklos metais UAB „Šakių laidotuvių namai“ paslaugomis pasinaudojo 12 klientų, dar po metų – 32. „1993 metais, rekonstravus patalpas, įruošta antra šarvojimo salė, 2004 metais – trečia. Antrasis pastato aukštas pritaikytas teikti maitinimo paslaugas. Taip elgėmės ne todėl, kad padidėjo mirtingumas, bet metams bėgant visuomenėje augo bendrovės populiarumas, žmonės įvertino patogumus. Ne paskutinį vaidmenį suvaidino ir žmogiškasis faktorius, profesionaliai dirbantis kolektyvas“, - mintimis dalijosi savo komandai komplimentų negailinti direktorė. Šiuo metu bendrovėje dirba 15 darbuotojų. Nuo bendrovės veiklos pradžios čia dirba ne tik įstaigos vadovė J. Dėdinienė, bet ir Nijolė Vaičiūnienė, Vitalija Naujokaitienė, Roma Matusevičienė. Patirtį iš vyresniųjų kolegų puikiai perima ir jaunesni kolektyvo nariai Tomas Striūpaitis, Jolanta Sadauskienė, Gintautas Kriaučiūnas, Darius Talala. „Šių žmonių darbas – palengvinti gyviesiems artimųjų netekties rūpesčius, padėti atsisveikinti su užbaigusiais kelionę šioje žemėje ir palydėti juos Amžinybės keliu“, - teigė UAB „Šakių laidotuvių namai“ direktorė. Jos vadovaujama įstaiga nuo veiklos pradžios atliko daugiau nei 11 tūkst. laidojimų. Tai laidojimo paslaugų rinkos lyderė rajone – 70 proc. visų nelaimės ištiktų rajono gyventojų pagalbos kreipiasi būtent į šią bendrovę. Tad tikėtina, kad teks minėti dar ne vieną 25-metį ir toliau skaičiuoti prasmingus darbus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.