Merui – VRK rekomendacija vengti politinės reklamos elementų

vaigauskasSpalio 14 dieną Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo Darbo partijos skundą, kuriame aiškinama, kad rajono meras Juozas Bertašius, naudodamasis tarnybine padėtimi, nuolat reklamuojasi bei vietiniuose laikraščiuose publikuoja užsakomojo turinio informaciją. VRK ištyrė skundą ir priėmė atitinkamas išvadas. 
 
VRK politinės reklamos darbo grupė, gavusi Darbo partijos skundą, jį ištyrė ir nustatė, kad laikraštyje spausdintos rajono mero J. Bertašiaus užsakytos publikacijos, tikėtina, pažeidžia galiojančius įstatymus. Du mero straipsniai buvo spausdinti kaip politinė reklama, o kita tik kaip paprasta užsakomoji publikacija, tačiau rajono vadovo nuotraukos visuose užsakomuosiuose tekstuose labai panašios.

Be to, kaip išvadą daro VRK, padėka, tikėtina, buvo apmokėta iš savivaldybės lėšų, o kitas tekstas – iš rinkimų kampanijos sąskaitos. „Kadangi padėka (mero padėka Derliaus šventės rėmėjams – red.) iliustruota mero nuotrauka panašia į naudojamą politinėje reklamoje, VRK spalio 17 dienos raštu Šakių rajono merui Juozui Bertašiui rekomendavo imtis kontrolės priemonių, kad nebūtų pažeidžiamos rinkimų, Referendumo ir Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymų nuostatos ir išvengta klaidų, tai yra skleidžiant savivaldybės informaciją politinės kampanijos laikotarpiu vengti politinės reklamos elementų“, - rašoma VRK komisijos atsakyme.
 
Rajone kandidatavęs Darbo partijos kandidatas Gintautas Kniukšta dar paskutinę savaitę prieš rinkimus piktinosi, kad J. Bertašius laikraštyje užsakė publikaciją, kurioje išsakoma asmeninė rajono vadovo nuomonė. Tai buvo padaryta paskutiniame laikraštyje prieš rinkimus, kai kandidatas neturi galimybės pasiaiškinti ar pateikti savų argumentų. Vėliau G. Kniukšta aiškino esąs įsitikinęs savo teisumu ir nusivylė mero elgesiu, kai jis, žinodamas įstatymus, visomis priemonėmis viešai agitavo už vicemerę. Net ir tomis, kurios, kandidato nuomone, įstatymiškai negalimos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.