Daugumos atsiribojimą E. Rinkevičius sutiko plojimais

rinkevicius3Gintarė MARTINAITIENĖ

Pusantrų metų dirbanti šios kadencijos taryba jau antrą kartą pateikė viešą pareiškimą rajono savivaldybės tarybai ir visuomenei dėl tarybos nario Edmundo Rinkevičiaus veiklos, kuri, daugelio nuomone, žemina ne tik pačią tarybą, bet ir ją išrinkusius žmones. Didžioji dauguma nusprendė atsiriboti nuo opozicijoje dirbančio gelgaudiškiečio.

Nuotr. Ramiai išklausęs atsiribojimo pareiškimo E. Rinkevičius plojo bei šaukė „...ura“, o vėliau replikavo, jog jeigu daugumą eina išvesti iš pusiausvyros, vadinasi, pasirinkti veiksmai - teisingi.

Pareiškimą tarybos nariams posėdžio pabaigoje pristačiusi mero pavaduotoja Rima Rauktienė aiškino, kad E. Rinkevičiaus pasirinkti darbo metodai žeidžia savivaldybės įvairiuose lygmenyse ir institucijose dirbančius žmones ir trukdo jiems atlikti tiesiogines pareigas.
 
„Svarbiausia, jog E. Rinkevičius taip elgiasi neturėdamas nei teisinio, nei moralinio pagrindo. Jo nuolat keliami painūs, klaidinantys ir priekabūs klausimai, pastoviai kartojami užgaulūs ir nieko bendra su tikrove neturintys teiginiai, sistemingai užduodami beprasmiai pavedimai verčia mus Šakių krašto žmonėms – savo rinkėjams viešai pareikšti, jog mes toliau negalime toleruoti susiklosčiusios situacijos, negalime leisti sau būti kritikuojamais, kaltinamais ir niekinamais už veiksmus ir sprendimus, kurių priėmimas dėl pačių objektyviausių priežasčių yra būtinas, nebenorime būti be pagrindo vadinami „apsileidėliais“, „prisitaikėliais“, „nemokšomis“, „konformistais“, kaip ir, beje, nenorime prisiimti E.Rinkevičiaus rajono savivaldybės tarybos didžiajai koalicijai priskirto vaidmens „rodyti kelio kryptį į pražūtį ir netektis“, kaip tai jis padarė savo 2012 metų rugsėjo 27 dienos neįvardintame dokumente“, - pareiškimą skaitė R. Rauktienė. Ji retoriškai teiravosi, ar keturi penktadaliai tarybos, tai yra 20 žmonių, iš tikrųjų yra tokie, kaip juos vertina kolega E. Rinkevičius? Be to, mero pavaduotoja teiravosi, ar E.Rinkevičius yra niekada neklystantis, aukštos doros ir moralės žmogus?

Išdėsčiusi šiuos argumentus pranešėja pareiškė, kad kiekvienas rajono savivaldybės tarybos didžiosios koalicijos narys, laisvo asmeninio apsisprendimo pagrindu dar kartą atsiriboja nuo žeidžiančios, pasitikėjimą rajono savivaldybės tarybos nariais griaunančios, jų autoritetą žeminančios, subjektyviais interesais pagrįstos E.Rinkevičiaus veiklos. Po raštu pasirašė 20 tarybos narių ir po posėdžio buvo raginami taip pasielgti visi norintys. Parašų nebuvo padėję tik keturi rajono taryboje dirbantys Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai nariai. „Šakių krašto žmonėms dar kartą pasakome – dirbame pagal Lietuvos Respublikos įstatymų ir poįstatyminių aktų reikalavimus bei finansines galimybes. Šiuo nelengvu visai valstybei ir, žinoma, rajonui laikotarpiu stengiamės dirbti ir dirbame žmogaus gerovei“, - pranešimą užbaigė R. Rauktienė.

Kreipimąsi išklausęs E. Rinkevičius atsistojo ir demonstratyviai pradėjęs ploti sušuko: „Valio valdžiai. Tarybų valdžiai - ura“. Vėliau jis komentavo, kad jeigu didžiąją daugumą eina išvesti iš pusiausvyros, vadinasi, pasirinkti veiksmai - teisingi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.