Lankymas namuose - neįgaliesiems lyg oras

koordinacine_tarybaPraėjusią savaitę posėdžiavo rajono Neįgaliųjų reikalų koordinacinė taryba. Susirinkusieji daugiausiai kalbėjo apie neįgaliųjų lankymą namuose. Apie šią paslaugą nevyriausybinių organizacijų pirmininkai kalbėjo kaip apie itin reikalingą.

Nuotr. Posėdžio metu daugiausiai kalbėta apie neįgaliųjų lankymą namuose, aptarti kiti einamieji klausimai.

Pasak Šakių rajono aklųjų ir silpnaregių skyriaus socialinės darbuotojos Gintarės Kasperavičienės, ji dažniausiai neįgaliuosius lanko norėdama susipažinti ar perduodama labdarą. Moteris pripažino, kad kartais atokiau gyvenančius neįgaliuosius rasti ypač sunku, tad ji nuolat konsultuojasi su vadovybe, dažnai talkina ilgametė skyriaus pirmininkė Aldona Kačergienė. Ji pripažino, kad ši paslauga ypač reikalinga, nes silpnai matančiam kartais sunku atlikti įprastus darbus, pavyzdžiui, užsipildyti mokesčių knygelę, nors su tuo nesusidūrusiam žmogui, tai atrodo savaime suprantamas dalykas. G.Kasperavičienė džiaugėsi ir palankiu savivaldybės požiūriu į neįgaliuosius. Ji pasakojo neseniai dalyvavusi viename seminare, kuriame daugelis atstovų guodėsi nerandantys bendros kalbos su vietine valdžia, bet mūsų rajone situacija priešinga. Tuo džiaugėsi ne tik ji, bet ir kiti koordinacinės tarybos posėdyje dalyvavę nevyriausybinių organizacijų vadovai.
 
„Jei turėčiau tiek laiko, tai galėčiau eit ir eit“, – apie neįgaliųjų lankymą kalbėjo „Bočių“ pirmininkė Liuda Samuolienė. Pasak jos, nors kartais tai ir nelengvas darbas, tačiau viską atperka žmonių nuoširdi padėka. Jos vadovaujama organizacija, pernai aplankė 35 šeimas, kuriose auga daugiau nei 70 vaikų. Tiesa, nors L. Samuolienė dėl tam tikrų nemalonumų, susijusių su labdaros dalijimu, tikino daugiau tuo neužsiimsianti, visgi persigalvojo. „Kanadiečiai, kurie renka lėšas ir mums skiria, privertė persigalvoti. Jie aiškino, kad sunkiai surenka, o mes nė išdalinti negalime, tai persigalvojau“, - prisipažino „Bočių“ pirmininkė.

Apie neįgaliųjų lankymą namuose kalbėjo iš Žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė. Ji džiaugėsi ir didžiuliu savanorių indėliu, kurie neįgaliesiems padeda buityje, moka mokesčius ir pan. Už nuolatinį rūpestį neįgaliaisiais, jiems teikiamą paramą, vykdomą darbą Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė S. Vasaitienei bei sergančiųjų cukriniu diabetu klubo „Linelis“ pirmininkei Birutai Jančaitienei įteikė simbolines padėkos knygas.

Socialinės paramos skyriaus Socialinių paslaugų koordinatorė Virginija Ratkevičienė susirinkusius vadovus informavo apie parengtų projektų finansavimą. „Projektai bus tikrai stipriai apkarpyti. Komisija juos jau svarsto, skaito, tačiau užsiprašėte 446 tūkst., litų, o gausime tik keturiais tūkstančiais daugiau nei pernai, tad nesitikėkite gauti tiek, kiek prašėte“, - teigė specialistė. Visi projektų finansavimo niuansai bus išspręsti iki šių metų pabaigos.

Susitikimo metu buvo aptarti ir kiti einamieji bei organizaciniai klausimai, spręsta, kaip rajone paminėti Tarptautinę neįgalių žmonių dieną. Ją nuspręsta organizuoti gruodžio 4 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.