Dėl elektrinės kaimynystėje – į aukščiausią valdžią

Šakių rajono savivaldybės taryba, reaguodama į Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai Šakių skyriaus pirmininko Algirdo Klimaičio jau prieš du mėnesius keltą klausimą, pagaliau priėmė sprendimą dėl Kaliningrado srityje statomos atominės elektrinės ir nutarė kreiptis į aukščiausią šalies valdžią.

Kreipimąsi adresavo Lietuvos Respublikos Prezidentei, Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui ir Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui. Pagrindiniai motyvai, kodėl nuspręsta kreiptis į šalies valdžią yra tie, kad labai daug neaiškumų dėl kaimynystėje statomos elektrinės. „Kadangi ir toliau Kaliningrado atominės elektrinės statybos vykdomos aiškiai nežinant, ar laikomasi tarptautinių, deja, rekomendacinio pobūdžio normų, prašome aktyviai, pasitelkiant tarptautinę paramą, siekti sustiprinti šiuo metu galiojantį tarptautinį teisinį atominių elektrinių statybos ir saugos užtikrinimo reglamentavimą. Lietuvos atsakingos institucijos turi imtis iniciatyvos, kad būtų peržiūrimos ir sustiprinamos tarptautinės konvencijos, kad vis dėlto atsirastų nuostatos, kurios įpareigotų gauti kaimyninių valstybių sutikimą planuojant statyti atominę elektrinę pasienio zonoje“, - rašoma parengtame kreipimesi. Akcentuojama, kad mūsų rajonas yra padidintos rizikos zonoje ir reikia siekti, kad būtų imtasi maksimalių saugos priemonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.