Savivaldybėje – neišvengiama darbuotojų kaita

puodziukaitisGintarė MARTINAITIENĖ

Šakių savivaldybės administracija dar praėjusių metų pabaigoje iš užimamų pareigų atleido du ilgamečius darbuotojus, į kurių vietą turėtų ateiti nauji specialistai. Šiuo metu paskelbta atranka į darbo vietas Socialinės paramos, Architektūros ir urbanistikos bei Švietimo ir sporto skyrius. Ar yra neužimtų etatų daugiau ir kokia situacija šiuo klausimu mūsų savivaldybėje?

Nuotr. Pasak administracijos direktoriaus J. Puodžiukaičio, savivaldybėje turėtų pradėti dirbti keturi nauji darbuotojai. Į tris vietas jau paskelbti konkursai.
Pasak administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio, šiuo metu savivaldybėje yra 148 etatai. Jei kalbėtume ir apie savivaldybės politikus, tarp kurių mero, mero pavaduotojo bei tarybos narių etatai, jų skaičius viršytų 180. Tad kuriuose skyriuose labiausiai trūksta darbuotojų?

Išėjo kitur

Šiuo metu paskelbti konkursai užimti Architektūros ir urbanistikos skyriaus architekto bei Socialinės paramos skyriaus vyresniojo specialisto pareigas. Pasak J. Puodžiukaičio, architekto prireikė todėl, kad čia dirbusi Aušra Mickaitytė laimėjo konkursą ir nuo sausio 3 dienos dirba Marijampolės apskrities Teritorinio planavimo, statybos ir valstybės priežiūros skyriuje. Čia naujo specialisto prireikė, nes vasarą tragiškai žuvo šias pareigas ėjęs Algimantas Mozūraitis.
 
Artimiausiu metu – po pusmečio

Apie tai, kad artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas Socialinės paramos skyriaus specialistės pareigoms užimti savivaldybės administracija kalbėjo dar praėjusių metų pabaigoje, tačiau, „artimiausiu metu“ įvyko tik prieš naujuosius metus. Čia laisva darbo vieta atsirado dar birželio pabaigoje, kai skyrių savo noru paliko ilgametė darbuotoja Lina Vinkšnaitienė. Be vedėjos šiame skyriuje dabar dirba trys specialistės, socialinė darbuotoja bei socialinių paslaugų koordinatorė. Sausio 16 dieną paaiškės, kas laimės konkursą ir užims specialistės pareigas. Į šią vietą pretenduoja devynios kandidatės.

Išėjo į pensiją

Gruodžio 31 dieną savivaldybės administracija iš darbo atleido du ilgamečius darbuotojus, sulaukusius 65 metų. Tai Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Juozas Jonuška, kuris buvo atsakingas už sporto veiklą bei darbų saugos inžinierius Juozas Jucaitis. Tiesa, J. Jonuška iš darbo turėjo išeiti dar birželį, tačiau administracijos direktorius jam leido dirbti iki metų pabaigos. Pusantro mėnesio ilgiau dirbo ir J. Jucaitis. Pasak administracijos direktoriaus, vietoj J. Jonuškos jau gautas leidimas skelbti konkursą, tikimasi, kad artimiausiu metu paaiškės situacija ir dėl darbų saugos inžinieriaus etato. „Tokia tvarka, kad mes turime atsiklausti Vidaus reikalų ministerijos, ar jie neturi ką pasiūlyti į vienas ar kitas pareigas. Dėl J. Jonuškos vietos jau atsakė, kad galime skelbti konkursą, tai ir darome. Laukiame atsakymo dėl kitos vietos“, - komentavo J. Puodžiukaitis.

Keturi etatai ir viskas

Dar užpernai Švietimo ir sporto skyriuje savo darbą, sulaukusi pensinio amžiaus, baigė specialistė Galina Murauskienė. Į jos vietą iki šiol nepriimtas joks specialistas ir, kaip teigė J. Puodžiukaitis, kol kas to ir negalvojama daryti. Ne kartą savivaldybės administracija pabrėžė, kad kur jau kur, bet šiame skyriuje specialistų pakanka, yra papildomai įsteigtas vedėjos pavaduotojo etatas.

Laisvas etatas tebėra Biudžeto ir turto skyriuje, tačiau J. Puodžiukaitis mano, kad čia puikiausiai išsiverčiama su esamomis pajėgomis. „Kol kas tikrai daugiau niekur neplanuojame nieko steigti. Kaip sakiau, dėl dviejų etatų jau paskelbta, dar dėl dviejų galvojame artimiausiu metu, tad keturi etatai ir viskas“, - konstatavo administracijos direktorius.

Etatai savivaldybėje

Pagal savivaldybės svetainėje skelbiamą informaciją, daugiausiai savivaldybėje dirbančiųjų yra pagal darbo sutartis. Tokių etatų yra 81.25. Tarp jų, 10.75 etato – specialistai žemės ūkiui, 16 - sekretorių, 17 - buhalterių, šeši vairuotojai, po keturis etatus yra projektų vadovų bei koordinatorių. Kitų specialistų (pavyzdžiui, archyvaro vedėjas, archyvaras, posėdžių sekretorė, inspektorius, kompiuterininkas, kompiuterių tinklų specialistas, ūkvedys, geodezininkas, inžinierius, ekonomistas ir pan.) yra po vieną etatą, 3.5 etato yra skirta valytojoms.

Valstybės tarnautojų yra 72. Tai ir skyrių vedėjai, ir seniūnai, ir vyresnieji, vyriausieji bei paprasti specialistai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.