Siūlo pastatyti vardinį suoliuką

Viename iš rajono Neįgaliųjų koordinacinės tarybos posėdžių buvo įvardinta problema, kad Šakiuose trūksta suolelių. Viena iš problematiškiausių vietų – nuo parduotuvės „Gulbelė“ (seniau buvusios „Rūtos“) iki miesto kapinių.
 
Kai minėtoje atkarpoje buvo rekonstruoti šaligatviai, neliko nė vieno suolelio, o vyresnio amžiaus žmonės, einantys į kapines ar apkritai į tą miesto pusę, pavargsta ir nori prisėsti pailsėti.  

Pasak tarybos nario Dariaus Mikelionio, šią problemą jis neformaliai aptarė su šakiečiu verslininku Algirdu Unguvaičiu ir išsirutuliojo idėja – paskelbti savanorystės akciją „Pastatyk vardinį suoliuką!“. Akcijos esmė – suderinus su rajono savivaldybe, atlikus visus reikiamus dokumentinius formalumus, patvirtinus tam tikrą tvarką, rajono verslininkai ar šiaip geranoriški  žmonės už savo lėšas savanoriškais pagrindais galėtų pastatyti vardinį savo suolelį.

Tarybos narys įsitikinęs, kad norint, jog akcija būtų ne tik idėjinė, bet ir „virstų kūnu“, reikia sužinoti, kiek ir kuriose vietose suolelių reikėtų. Todėl iniciatoriai kreipiasi į šakiečius, iš čia kilusius žmones ir visus, kuriems rūpi miesto gerovė, prašo pasiūlyti preliminarias suolelių statymo vietas.  Iš gautų pasiūlymų bus galima sudėlioti realią šios akcijos įgyvendinimo viziją ir pradėti ją įgyvendinti.

Pasiūlymų laukiama iki vasario 18 dienos. Juos galima teikti elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.,  skambinti telefono numeriu 8-650 66131, arba siūlymą raštu pateikti rajono savivaldybės raštinėje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.