J. Bertašius: „Gaila prarasto laiko“

bertasius juozasGintarė MARTINAITIENĖ
 
Po laikino nušalinimo nuo pareigų, ketvirtadienis buvo pirmoji mero Juozo Bertašiaus darbo diena. Žvelgiant į darbais apsikrovusį rajono vadovą net neatrodo, kad jis tris mėnesius tiesiogiai nedalyvavo rajono gyvenime. Dabar jau įsisukęs į darbų ir susitikimų sūkurį meras pripažįsta, kad šioje nemalonioje istorijoje jam gaila vieno – prarasto laiko.
 
Nuotr. Pasak J. Bertašiaus, nušalinimas nuo pareigų ir su tuo susijęs laikotarpis - tik istorija, praeitis, kuri neturi trukdyti ateičiai, tad jis dar atkakliau pasiruošęs kibs į darbus.  
 
Pasak J. Bertašiaus, jis niekam neturi jokių pretenzijų ir nelaiko pykčio, tačiau sako būtų gerai, jei įstatyme būtų numatyta atsakomybė tiems žmonėms, kurie siekdami sau naudos nepagrįstai suklaidina žmones. Apie įvykusią situaciją sako, jog tai tiesiog praeitis, istorija. „Praeitis niekada neturi trukdyti ateičiai. Tai istorija, kurios nesugrąžinsi“, - teigė meras. Todėl jis sako dar aktyviau, atkakliau ir dar su didesniu entuziazmu kibs į darbus. J. Bertašiaus samprotavimu, jis tiesiog kažkam buvo trukdis, kurį norėta pašalinti. „Tai iš nieko padarytas įvykis, kuris nesuvokiamas nei finansine, nei žmogiškąja ar kitokia išraiška“, - tikino rajono vadovas.

Per tuos tris laikino nušalinimo nuo pareigų mėnesius jis sako sulaukęs daugybės žmonių skambučių, palaikymo, kurie tik suteikia stimulo ir įkvepia tolimesniems darbams. „Esu labai dėkingas visiems rajono gyventojams už supratimą ir palaikymą, padrąsinimą“, - teigė J. Bertašius, pabrėždamas, kad visą tą laiką jo namų durys buvo atviros ir kas norėjo su juo bendravo, susisiekė. Apie tai, kad kažkur bėgti, atsisakyti pareigų ar imtis panašių veiksmų, merui nebuvo net minties. „Jutau, kad esu reikalingas ir dabar su didžiausiu atsidavimu dirbsiu žmonių labui“, - aiškino pašnekovas.

Nors rajono gyvenime, priimant sprendimus, J. Bertašius nedalyvavo, tačiau atitrūkęs nuo jų nebuvo. Jau pirmąją dieną ant stalo prikrauta pareiškimų, raštų, o rankose vartomas ateinančių metų biudžeto projektas. „Jau aš jį išstudijavau. Galimybių ribose biudžetas toks, koks gali būti. Probleminių vietų lieka, tačiau nė viena sritis per daug nenuskriausta“, - aiškino meras. Veiklus rajono vadovas pripažįsta, kad nedalyvauti rajono gyvenime jam buvo gana sunkus išbandymas, nes jis ne iš tų žmonių, kuris ramiai sėdėtų vienoje vietoje. „Sunku, bet negali būti ir meras, ir tarybos narys. Todėl nedalyvavau ir tarybos darbe. Manau, elgiausi teisingai, nes galbūt tai irgi būtų traktuojama kaip viršyti įgaliojimai“, - mąstė J. Bertašius .

Per tą laikotarpį ne vienas garsiai kalbėjo, kad be mero, ypač pradžioje, savivaldybės administracijos darbas buvo paralyžuotas. Kaip pačiam J. Bertašiui atrodė kolegų veiksmai, sprendimai? Meras patikino, kad kai kur jis būtų priėmęs kitokius sprendimus, kitaip dėliojęs prioritetus ir klausimus sprendęs operatyviau, bet buvo kaip buvo. Net ir dabar jis mąsto kreiptis į aukščiausią šalies valdžią, kad Šakių rajonas būtų pripažintas problematiškiausiu. Priminsime, kad praėjusių metų lapkričio pabaigoje Lietuvos laisvosios rinkos institutas, atlikęs Lietuvos savivaldybių indeksą, Šakių rajoną paskelbė pačiu blogiausiu šalyje. „Jei jau pažemino tokiu lygiu, tai to nebijokime, bet pažiūrėkime, kokios naudos iš to galime gauti. Esant problemine savivaldybe, investiciniai projektai eina ne konkurso būdu, visai kiti skolinimosi limitai ir daugelis kitų dalykų“, - mintimis dalijosi rajono vadovas, pasiryžęs šį klausimą kelti aukščiausiu lygiu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.