Nespėjęs apšilti kojų meras išeina nemokamų atostogų

merasGintarė MARTINAITIENĖ
 
Rajono meras Juozas Bertašius vos prieš savaitę su didžiausiu entuziazmu grįžo į darbą, tačiau pasitaręs su advokatu Mindaugu Skruibiu antradienį pateikė pranešimą, kuriame pareiškė išeinantis nemokamų atostogų. „Aš negaliu būti iškamša, suvaržytomis teisėmis“, - motyvus aiškino meras.
 
Nuotr. Meras J. Bertašius antradienį administracijos darbuotojams, skyrių vedėjams, žiniasklaidai perskaitė oficialų pranešimą, kartu su advokatu M. Skruibiu paaiškino sprendimo išeiti nemokamų atostogų motyvus.
 
Antradienį mero kabinete buvo sukviesti administracijos darbuotojai, skyrių vedėjai, žiniasklaidos atstovai, kuriems J. Bertašius perskaitė savo pareiškimą, kartu su advokatu M. Skruibiu paaiškino, kodėl pasirinktas būtent toks sprendimas – išeiti nemokamų atostogų iki tyrimo pabaigos arba bent jau kol paaiškės aiškesnės jo ribos.

Išklausius oficialų paaiškinimą, stojo mirtina tyla, ištyso daugelio dalyvavusiųjų veidai ir tik vėliau pasigirdo šnabždėjimai ir klausimai, ar tikrai reikalingas toks drastiškas sprendimas. Beveik niekas neabejoja, kad merui nesant darbe darbas savivaldybėje vyksta kur kas lėčiau, ne taip operatyviai. Jau po nušalinimo nuo pareigų ne vienas kalbėjo, kad savivaldybė vos neparalyžuota...

Pasak M. Skruibio, sprendimas apgalvotas, apsvarstytas, pagrįstas analize ir tiesiog padiktuotas esamos situacijos. „Dirbti galimybių nelabai įžvelgiame. Būti kaip iškamša už mokesčių mokėtojų pinigus – ne man“, - teigė J. Bertašius. Nors buvo klausiančių, ar rajonui dėl tokio sprendimo bus geriau, buvo paaiškinta, kad reikia galvoti apie ateitį, apie tai, kad vyksta ikiteisminis tyrimas ir daugelis apribojimų merui tebetaikoma, tad nors ir netyčia kažką pažeidus esą situacija gali dar labiau komplikuotis. „Paprasčiausiai tik būti mero pareigose, žinant jo būdą, neįmanoma“, - teigė M. Skruibis. Šiuo metu, pasak advokato, tiesiog taip reikia ir tiek.

Kaip vienas absurdiškiausių pavyzdžių, kodėl meras sunkiai gali likti darbe, buvo nurodyta tai, jog vienas iš tų žmonių, su kuriais jam apribotas bendravimas – Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis. Tad retoriškai buvo teiraujamasi, ką daryti merui koridoriuje, tualete ar kitoje savivaldybės vietoje sutikus vedėją? Apsisukti? Apsimesti, kad nematai? „Užteko dviejų dienų, kad pamatyčiau, jog niekaip negaliu eiti savo pareigų, tinkamai atstovauti ir dirbti. Esu suvaržytas“, – aiškino J. Bertašius. Kadangi pareiškimo pateikimo dieną mero pavaduotoja Rima Rauktienė dar nebuvo grįžusi iš atostogų, jis teigė jos sulauksiąs darbe, o po to oficialiai išeisiąs nemokamų atostogų. Ketvirtadienį tarybos posėdyje meras dalyvavo, tačiau nebalsavo nei vienu klausimu, o perskaitęs pranešimą ir sulaukęs tarybos pritarimo dėl atostogų, paliko savo darbo vietą. Jis pažadėjo, kad atostogų metu visuomet bus pasirengęs padėti, pasidalinti žiniomis. „Ačiū už palaikymą ir supratimą“, - posėdžio metu dėkojo rajono vadovas.

Tačiau gal nereikėjo kelti tokio ažiotažo ir apskritai grįžti, o iškart priimti sprendimą eiti atostogų? Tiek J. Bertašius, tiek jo advokatas aiškino, kad iš pradžių nemanė, jog situacija bus tokia komplikuota, sudėtinga. „Iš pradžių buvo džiaugsmas, emocijos, kad galiu grįžti, bet paskui supratau, kad sugrįžęs beveik nieko negaliu daryti“, - tikino rajono vadovas.

Kiek gali tęstis nemokamos mero atostogos, neaišku. Kol kas prašymas pateiktas trims mėnesiams. „Ikiteisminio tyrimo eigos pakreipti negalime“, - sakė M. Skruibis. Žinant, kad kita įtariamoji, Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė nuo pareigų nušalinta dar trims mėnesiams, galima daryti prielaidą, kad bent tiek laiko tyrimas dar tikrai vyks. Tiesa, pati M. Jurgilienė, kaip tarybos narė, ketvirtadienį vykusiame posėdyje jau dalyvavo.

Skaitytojams pateikiame oficialių mero pareiškimą ir paaiškinimą dėl esamos situacijos bei priimto sprendimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.