Ar visi maršrutai išliks?

autobusaiArtimiausiame tarybos posėdyje turėtų paaiškėti, kaip keisis UAB „Šakių autobusų parkas“ maršrutai.
 
Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta administracijos direktoriaus pavaduotojo Algimanto Damijonaičio vadovaujama komisija, kuri  peržiūrėjo Šakių rajono savivaldybės visuomenei būtinų vietinio reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutų tinklą ir teiks rajono savivaldybės tarybai  tvirtinti maršrutų sąrašą. Didžioji dalis šių maršrutų yra nuostolingi ir savivaldybė nuostolius kompensuoja iš savo biudžeto. Visgi, nors planuojama kai kuriuos maršrutus naikinti, kitų – pakeisti laiką, tačiau pripažįstama, kad visiškai panaikinti šios socialinės paslaugos neina, nes tai daliai visuomenės ypač naudinga ir yra vienintelė galimybė susisiekti su rajono centru ir pan.

Tiesa, Šakių autobusų parko vietinio susisiekimo autobusais dažniausiai važinėja moksleiviai ir pensinio amžiaus žmonės, kuriems taikomos lengvatos. Galutinį žodį šiuo klausimu tars rajono taryba.

Tarybos posėdyje turėtų būti priimtas sprendimas dėl kompensacijų už nuostolius, patirtus vykdant keleivinio transporto viešųjų paslaugų įsipareigojimus apskaičiavimo ir išmokėjimo tvarkos aprašo. Aiškinama, kad iki šiol vežėjų patiriami nuostoliai buvo apskaičiuojami bei padengiami tik tam tikruose maršrutuose. Kituose maršrutuose to paties vežėjo pelnas nebuvo vertinamas remiantis naujuoju aprašu, kompensacijos būtų skaičiuojamos neišskiriant nei nuostolingų, nei pelningų maršrutų, nes visi jie yra reikalingi, laikomi viešosiomis paslaugomis, tad konstatuojama, kad privaloma skaičiuoti tiek sąnaudas, tiek pajamas. Naujovė ta, kad kompensaciją savivaldybė galės išmokėti avansu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.