Nebuvo oficialus, todėl neskelbė

Vasario mėnesio tarybos posėdyje Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai frakcijos nariai Šakių rajono taryboje pateikė pareiškimą dėl Seimo nario Mindaugo Basčio veiklos ir prašė jį plačiau paaiškinti.
 
Pats Seimo narys kovo mėnesio tarybos posėdyje dalyvauti negalėjo, tad atsakymą pateikė jo partietis, tarybos narys Bernardinas Petras Vainius. Vasario 28 dieną Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija išplatino pareiškimą, kuriame abejojama, ar M. Basčio veikla atitinka Valstybės ir rajono gyventojų interesus. Tuo suabejota dėl Seime vykusio susitikimo su Rusijos valdomo branduolinės energetikos koncerno „Rosatom“, statančio Karaliaučiaus srityje atominę elektrinę, dukterinės bendrovės „Rusatom Overseas“ viceprezidentu Aleksandru Mertenu, kurį, kaip teigė TS – LKD frakcija, organizavo Šakių vienmandatėje apygardoje išrinktas M. Bastys.

Pasak Seimo nario, pokalbis su atstovais nebuvo oficialus, iš anksto nebuvo įtrauktas į LR Seimo pirmininko darbotvarkę, todėl apie tai ir nebuvo paskelbta. „Susitikime buvo išklausyta informacija apie Kaliningrado srityje ir Baltarusijoje statomų elektrinių darbo eigą ir šių objektų patikimumą. Susitikimo metu jokios derybos nevyko, nes tai yra valstybės prerogatyva. Šiuo metu Vyriausybės sudaryta darbo grupė nagrinėja visus įmanomus energetinio saugumo ir nepriklausomumo variantus. Kai bus priimti tam tikri sprendimai, apie tai nedelsiant informuosiu Šakių rajono gyventojus“, - rašoma Seimo nario atsakyme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.