Kreipėsi į tarybą dėl saugumo Kudirkos Naumiestyje

Tarybos narys Kęstutis Gudelevičius kreipdamasis į rajono valdžią dar kartą kėlė Kudirkos Naumiesčio gyventojų saugumo klausimą. Kraštietis, akcentuodamas būtinybę imtis realių veiksmų užkertant nusikalstamumą šiame krašte, rajono valdžios prašė skirti ne tik dėmesio, bet ir finansavimą.
 
Šakių rajono policijos komisariato duomenimis, iš visų rajono seniūnijų sudėtingiausia kriminogeninė padėtis - Kudirkos Naumiestyje. Atsižvelgiant į tai, kad per pastarąjį pusmetį čia įvykdytos net dvi žiaurios žmogžudystės bei daugelis kitų smulkesnių nusikalstamų veikų, kovo mėnesį posėdžiavusi naumiestiečių taryba vieningai nutarė, kad miestui reikia nuovados arba nuolat dirbančio policijos darbuotojo. „Prašome rajono savivaldybės tarybos imtis visų įmanomų priemonių, kad būtų užtikrintas Kudirkos Naumiesčio gyventojų saugumas bei kreiptis į aukščiausio lygio valstybės institucijas, kad seniūnijoje atsirastų nuolatinis inspektorius arba būtų įkurta kelias seniūnijas aptarnaujanti nuovada. Prašome, esant galimybei, skirti lėšų vaizdo kamerų įsigijimui“,- naumiestiečių vardu į rajono politikus kreipėsi K. Gudelevičius.  

Panašu, jog naumiestiečių norai bus sunkiai išgirsti vien dėl lėšų stokos. Pasak valstiečio Juozo Bertašiaus, savivaldybė turi ribotas galimybes investicijoms. „Kelios kameros reikalauja labai daug lėšų, bet problemos neišspręs. Visą miestelį stebėti būtų labai brangu. Žinoma, turime gelbėti mūsų žmones. Reikia artimiausiame tarybos posėdyje priimti būtinus sprendimus“, - tikino politikas.  

Tuo pačiu K. Gudelevičius išreiškė pasipiktinimą dėl Policijos departamento generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio pasisakymų, dėl kurių politikas rajono valdžią ragina netgi kreiptis į Prezidentę, Vyriausybę, Seimą. „Dalyvavau diskusijose su generaliniu komisaru S. Skverneliu. Atvirai pasakius, dar ir šiandien nelabai gerai jaučiuosi po jo pasakytų žodžių. Į mano pasakymą apie reikalingą nuovadą, komisaro buvo atsakyta, kad nuovadoje visi miega ir nieko nedaro. Negana to, jis pasakė, kad žudosi tik degradavę žmonės. Jeigu policija turėtų daugiau uniformų, galbūt geriau vykdytų pareigas“, - įspūdžiais iš susitikimo dalijosi K. Gudelevičius.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.