Siūloma įvaikinimą skatinti pinigais

Seimo narė Dalia Teišerskytė posėdžių sekretoriate įregistravo išmokų vaikams įstatymo pataisą,  kad be tėvų globos likusį vaiką įsivaikinusioms šeimoms kas mėnesį būtų skiriama pašalpa.
 
Parlamentarė D. Teišerskytė siūlo įvesti naują - įvaikinimo - išmoką. Be tėvų globos likę įvaikinti vaikai kas mėnesį iki  pilnametystės, emancipacijos ar santuokos sudarymo gautų 4 bazinių socialinių išmokų  (520 Lt) dydžio išmoką. Šiuo metu tokią išmoką kas mėnesį iki pilnametystės, o jei mokosi - ir iki 24 metų, gauna šeimose globojami vaikai. Tačiau  įvaikintiems vaikams tokia pašalpa neskiriama. Todėl manoma, kad tai sulaiko asmenis nuo sprendimo tapti įtėviais, nes daugelis šeimų norėtų paimti auginti vaikus, tačiau neturi finansinių galimybių.

Rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Rūtos Lebedžinskienės teigimu, rajone įvaikinama  labai mažai vaikų – galima sakyti, po vieną per metus. „Vargu, ar toks sprendimas ką nors pakeistų, - teigė vedėja. – Visi nori įsivaikinti kūdikius arba vaikus iki trejų metų, o kol neterminuotai apribojamos tėvų teisės prabėga nemažai laiko. Vyresni vaikai turi mažiau galimybių būti įvaikinti.“ D.Teišerskytės pateikta įstatymo pataisa dar bus svarstoma Seime.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.