Už netinkamą automobilį – dviratis

Šakių rajono savivaldybė, Gamintojų ir Importuotojų Asociacija (GIA) bei Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojų asociacija įgyvendina projektą „Mes rūšiuojam. Daugiau erdvės kiemuose“ ir kviečia visus gyventojus ir įmones atiduoti nebenaudojamus automobilius perdirbimui, taip pagražinti savo kiemus ir apsaugoti gamtą nuo taršos.
 
Informuojama, kad nenaudojami automobiliai bus nemokamai išgabenti iš kiemų, išrašyti visi būtini dokumentai, o jų atliekos sutvarkytos pagal visus teisės aktų reikalavimus. Už teigiamą rinkos vertę turinčią transporto priemonę savininkui bus sumokėta. Nenaudojamų automobilių savininkai, projekto metu pridavę perdirbėjams netinkamą naudoti automobilį, ne tik prisideda prie gamtos išsaugojimo, išvengia gresiančių baudų už aplinkos taršą, bet ir turės galimybę laimėti vertingus prizus – privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą (AB „Lietuvos draudimas“), dviratį (UAB „MD centras“), kino bilietus (UAB „Forum Cinemas“) ir t.t. Asmenys, turintys nenaudojamų automobilių, kviečiami registruotis ir juos priduoti teisėtiems eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojams. Taip pat savivaldybės gyventojai raginami nebūti abejingi aplinkai ir pranešti apie bendrojo naudojimo teritorijose be priežiūros paliktus nebenaudojamus automobilius bei nelegalius, eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardytojus.

Pagal teisės aktų reikalavimus, seni, nenaudojami automobiliai Lietuvoje turi būti saugiai ir nekenkiant aplinkai išardyti, susidariusios atliekos perdirbamos, o tinkamos naudoti dalys naudojamos pakartotinai. Tačiau yra nemažai nelegalių, licencijų neturinčių nenaudojamų automobilių supirkėjų, kurie iš gyventojų juos superka neteisėtai, išardo, vertingas dalis ir atliekas parduoda, o dalis, kurių negali pelningai parduoti, tiesiog išmeta į pamiškes, pakeles ar sudegina tam nepritaikytose vietose. Taip nelegalūs ardytojai teršia aplinką, nemoka mokesčių, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir užkerta kelią atliekas sutvarkyti iki galo, perdirbant visas įmanomas dalis arba panaudojant jas dar kartą. Gyventojai ir įmonės, dėl įvairių priežasčių kiemuose laikantys nebenaudojamus, nebevažiuojančius automobilius, nusižengia teisės aktų reikalavimams ir gali būti baudžiami už aplinkos taršą, todėl rekomenduojama visiems pasinaudoti galimybe ir projekto metu atsikratyti nevažiuojančių automobilių. Norėdami priduoti savo nebenaudojamą automobilį ar pateikti informaciją apie kiemuose be priežiūros paliktus nebenaudojamus automobilius ar nelegalius transporto priemonių ardytojus, skambinkite tel. 8 600 900 30, rašyk – Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Daugiau informacijos apie projektą – www.mesrusiuojam.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.