Avarijos metu didžiausia žala padaryta gamtai

puodziukaitisLapkričio 13 dieną Plokščių seniūnijos ribose įvykus avarijai, į aplinką pateko arti 13 tūkst. pavojingų cheminių medžiagų,- azoto ir sieros rūgšties bei natrio hidroksido. Kitą dieną, lapkričio 14-ąją, rajono savivaldybėje buvo sušauktas rajono ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kurio metu aptarta gamtai padarytos žalos mastai ir priemonės pasekmėms šalinti.
 
Nuotr. J. Puodžiukaitis patikino, kad avarijos metu į aplinką patekusios cheminės medžiagos Plokščių seniūnijos gyventojų sveikatai nepakenkė. Gamtai padaryta žala dar nustatinėjama.
 
Pasak rajono savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininko Juozo Puodžiukaičio, avarijos teritoriją visą naktį saugojo policijos komisariato pareigūnai. Kauno uždarajai akcinei bendrovei „Nordekspresas“  priklausantį sunkvežimį „Volvo FH“, iš kurio iškrito plastikiniai konteineriai, vairavo 29-erių metų Laimis Lausis. Posūkyje ties Plokščių kaimu iš puspriekabės išslydo ir sudužo dešimt plastikinių konteinerių. „ Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje, į kurį susirinko gamtosaugininkai, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei policijos pareigūnai, dalyvavo ir bendrovės „Nordekspresas“ vadovas Aldas Kulikauskas. Su juo buvo sutarta, kad bendrovė savo lėšomis likviduos avarijos padarinius, sudarydama sutartį su įmone „Ursus ir Co“, atliekančia cheminių teršalų neutralizavimo ir šalinimo darbus. Bendrovės vadovas A.Kulikauskas pažadėjo, kad bendrovė ne tik padengs visas išlaidas, bet ir atlygins gamtai padarytą žalą. Savivaldybei turės būti pateikta tarp šių įmonių pasirašyta sutartis“,- sakė J.Puodžiukaitis. Anot jo, akivaizdu, kad gamtai bus padaryta nemenka žala. Iš Marijampolės atvykę gamtosaugininkai paėmė vandens ir grunto mėginius, kurie bus ištirti laboratorijoje. Tuomet bus aišku, kokia žala gali būti padaryta gamtai, kokius nuodingų medžiagų padarytus padarinius reikės pašalinti. Visai netoli įvykio vietos - Vaiguvos upelis. Pasak J.Puodžiukaičio, gamtosaugininkai patikino, kad nuodingos medžiagos į upelį nepateko. Plokščių gyvenvietės gyventojai, direktoriaus teigimu, jokių pasekmių sveikatai neturėjo pajusti, kadangi nuodingi dūmai vėjo buvo nešami miško link. „Plokščių seniūnė buvo informuota apie įvykusią nelaimę, jai nurodyta įspėti gyventojus. Laimė, kad į miško pusę gyventojų nebuvo. Kiek bus pakenkta miškui, parodys pavasaris. Kadangi gyvenvietė nuo įvykio vietos yra  gana toli, už 1,5 kilometro, žmonėms dūmai negalėjo pakenkti. Iš gyventojų tikrai nesulaukta jokių nusiskundimų dėl sveikatos pablogėjimo“,- patikino rajono savivaldybės administracijos direktorius J.Puodžiukaitis. Ekstremalių situacijų komisija priėmė sprendimą ekstremalios situacijos neskelbti, kadangi šis įvykis neatitinka ekstremaliai situacijai keliamų reikalavimų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.