Užsimojo populiarinti lauko tenisą

tenisas laukoKauno Gvido Sabeckio teniso mokyklos treneris Dovydas Šabūnas imasi mokyti šakiečius profesionaliai žaisti lauko tenisą. Nuo liepos vidurio Šakiuose treniruotes vedantis kaunietis siekia, kad šis sportas sulauktų pasekėjų.
 
Nuotr. Šakiuose vis daugiau žmonių domisi lauko tenisu bei galimybėmis jį žaisti profesionaliai.
 
Sulaukė susidomėjimo

Profesionalas D. Šabūnas pasidžiaugė, kad po pirmos treniruotės susidomėjimas lauko tenisu padidėjo. „Dauguma šakiečių nežinojo, kad galima šią sporto šaką išbandyti jų miestelyje. Per pirmąją treniruotę atėjo aštuoni žmonės. Šiuo metu treniruočių laukia 12 žmonių“, - sakė D. Šabūnas.
 
Lauko tenisas – energijos šaltinis

Treneris šia sporto šaka susidomėjo nuo septynerių metų, kai močiutė jį nuvedė į pirmąją treniruotę. „Močiutė mane atvedė pas trenerę Rimą Bakienę, kuri mane treniravo iki 15 metų ir šiuo metu yra mano dėstytoja Lietuvos sporto universitete. Iš karto pajutau didelę meilę šiam sportui. Po treniruočių dar pasilikdavau, eidavau į sienelę mušinėti, - pasakojo D. Šabūnas. - Jau 14-os metų sakiau, jog būsiu teniso treneriu. Aš myliu tai, ką darau šiuo metu. Jaučiu begalinį malonumą mokydamas kitus.“

Pasak trenerio, tenisas –labai galingas vaistas, energijos šaltinis. „Žmonės, išmokę žaisti, gali dalyvauti varžybose ar su savo partneriu rungtyniauti. Šis žaidimas gali tapti didele gyvenimo dalimi, hobiu, kuris padeda atsipalaiduoti ir po treniruočių išeiti pakylėtos nuotaikos“, - tikino pašnekovas.

Moko tikro žaidimo

Anot trenerio, Šakiai turi puikias sąlygas lauko teniso populiarinimui. Mieste yra du kortai (prie bibliotekos ir sporto klubo „Audra“), kuriuose galima žaisti tenisą. „Manau, kaip mažam miesteliui - tai geros sąlygos“, - kalbėjo pašnekovas.

Visus, norinčius išmokti taisyklingai žaisti lauko tenisą, treneris ragina sportiškai apsirengti ir ateiti į aikštelę prie bibliotekos. Sportui reikalingą inventorių treneris suteiks vietoje. „Pradžioje parodomi įvairūs kamuoliuko mušinėjimo būdai vietoje, į viršų, į žemę. Toliau mokomės technikos, kaip taisyklingai turėtume smūgiuoti kamuoliuką. Žaidimo technika labai svarbi. Ją įvaldžius žmogui bus lengviau žaisti ir tobulėti“,- tikino pašnekovas.

Paklaustas, per kiek laiko pradedantysis gali išmokti žaisti, D. Šabūnas atsakė, kad tai yra labai individualu, nes viskas priklauso nuo žmogaus gebėjimų. „Vieni gali pradėti žaisti po pusės metų, kiti - po metų ar dar daugiau. Paprastai išmokstama žaisti per metus“, - sakė D. Šabūnas.

Beje, viena treniruotė kainuoja 17 eurų. Perpus pigiau kainuos, jeigu lauko tenisą žaisite dviese.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.