Gelgaudiškyje futbolas „ant bangos“

germanasRita PLAUŠINAITYTĖ - ŠERKŠNIENĖ
 
Tarp visų rajone praktikuojamų sporto šakų šių metų vasarą sublizgėjo ir futbolas. Gelgaudiškio futbolo komanda organizavo Atviros Šakių rajono mini futbolo lygos varžybas.
 
Nuotr. Linas Germanas teigė, kad dalyvauti futbolo turnyruose norėjo visos rajono komandos.
 
Savivaldybės finansavimas

Ilgus metus gyvuojanti šio miesto futbolo komanda nusprendė imti iniciatyvą į savo rankas ir pradėjo organizuoti futbolo turnyrus, kuriose dalyvavo penkios rajono, o vėliau prisijungė net trys kitų miestų futbolo komandos.

Kaip prisimena vienas iš turnyrų organizatorių Linas Germanas, pradžioje reikėjo tik paklausti rajono futbolininkų, ar šie nori dalyvauti turnyruose. Atsakymas, kurio sulaukė Gelgaudiškio komanda, buvo vienareikšmiškas – aišku, norime. Taip ir prasidėjo, kaip sako Linas,  bemiegės naktys galvojant apie tai, kaip ir iš kokių lėšų suorganizuoti šį turą. Juk be gerų idėjų reikia turėti dar ir finansinį pagrindą.

Gelgaudiškio futbolo komandai pavyko gauti finansavimą ir iš rajono savivaldybės biudžeto: 1089 eurai buvo skirti parengus specialų projektą, dar 350 eurų papildomai skirta įvairiai atributikai. Tai buvo paskata, kad šios mini futbolo lygos varžybos įvyktų. Tačiau šio mažyčio finansinio indėlio toli gražu nebūtų užtekę surengti tokio lygio varžybas, organizatoriams dar padėjo ir geranoriški rėmėjai.

„Norint suorganizuoti šį futbolo turnyrą svarbiausia buvo surasti profesionalių teisėjų, be kurių apie gerą futbolo varžybų lygį kalbėti net nebūtų galima. Teisėjai garantuoja varžybose nešališkumą, užtikrina tvarką, kad  tarp pačių žaidėjų nekiltų konfliktų“, – apie teisėjų svarbą kalbėjo L. Germanas.

Rėmėjų pagalba

Tačiau sporto pasaulyje gerai žinoma – geri teisėjai kainuoja nepigiai ir čia  vien iš savivaldybė biudžeto skirtų lėšų būtų tikrai nepakakę. Į pagalbą organizuojant futbolo turnyrus Gelgaudiškyje atskubėjo UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“, Akmenių dvaro sodybos šeimininkai, UAB „Riedis“ vadovai.

Paklaustas, kodėl kilo idėja puoselėti šią sporto šaką mūsų rajone, L. Germanas sakė:  „Tikiuosi, kad futbolo komandos savo pasiekimais toliau garsins Gelgaudiškį bei perduos sukauptą patirtį jaunesnėms kartoms. Juk mieste auga net ketvirtoji karta – tai Gelgaudiškio jaunių komanda. Jie mielai žaidžia futbolą ir  sublizgėjo per šį futbolo turnyrą. Turime sukaupę nemažą futbolo varžybų patirtį ir puikų komandos trenerį bei klubo prezidentą Robertą Beniulį. Taip pat norime pritraukti ir kitų miestų žaidėjus, kad skatintų jaunimą imti iš Gelgaudiškio pavyzdį ir propaguotų šią sporto šaką.“

Turininga vasara

Iš tiesų ši vasara rajono futbolo gerbėjams buvo  turininga varžybų skaičiumi, o organizatoriai į turą pritraukė net tris komandas iš kitų miestų.

Pavasario futbolo varžybų turas startavo dar kovo 8 d., buvo sužaistos 5x5 komandinės varžybos klubo „Audra“ stadione Šakiuose. Čia dalyvavo penkios rajono futbolo komandos – dvi Šakių miesto („Sparta“ ir „Audra“), dvi Gelgaudiškio komandos (FK „Gelgaudiškis“ ir „Jaunimo imperija“) bei Lekėčių futbolo komanda. Atšilus orams, futbolo turnyrus organizatoriai perkėlė į Gelgaudiškio stadioną, kur kamuolį varinėjo ant natūralios dangos pagal vadinamąją „dviejų ratų sistemą“. Tačiau vasaros turo varžybų 7x7 esmė buvo ne ta, kur jos vyko ir į kokius vartus sportininkai varinėjo kamuolį, o tai, kad prie jų prisidėjo dar trys komandos iš Kauno, Vilkijos ir Skirsnemunės.

Nuo gegužės mėnesio aštuonios komandos galynėjosi net 15 savaitgalių iš eilės. Vyko intensyvios varžybos, kurių tikslas buvo ne tik įrodyti, kas yra stipriausias ar taps nugalėtoju, bet ir populiarinti šią mūsų krašte nepelnytai užmirštą sporto šaką. Žolinės šventėje Gelgaudiškyje vyko garbingi visų futbolo turų apdovanojimai, buvo apdovanoti nugalėtojai ir pagerbti geriausi komandų žaidėjai.

Prizinės vietos atiteko trims turnyro dalyvėms – pirmąją vietą laimėjo Kauno komanda „Salteka“, antroji liko Šakių „Spartos“ komanda, o trečioji vieta atiteko šeimininkams – FK „Gelgaudiškiui“. Naudingiausio žaidėjo nominacija atiteko „Spartos“ žaidėjui Giedriui Sabukaičiui. Turnyro rėmėjai Arvydas ir Kristina Rimai buvo įsteigę specialių prizų – 100 eurų vertės kuponų poilsiui Akmenių dvaro sodyboje, kurie atiteko garbingiausiam žaidėjui ir geriausiam turnyro gynėjui. Geriausiu gynėju buvo pripažintas „Seltekos“ žaidėjas Tadas Kasparas, o garbingiausiu žaidėju išrinktas FK „Gelgaudiškio“ komandos narys Paulius Rokas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.