Žiemos sezono lengvaatlečių startai

lengvaatleciaiŠakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) lengvaatlečiai nesnaudžia ir žiemą. Sausį ir vasarį vykusių varžybų metu jie parodė savo pajėgumą ir nurungė bendraamžius iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Nuotr. Edvinas Gylys (viduryje) šuolio į tolį rungtyje iškovojo I vietą.

Neseniai Panevėžyje vyko Lietuvos rajonų jaunių (16–17 metų) ir jaunimo (18–19 metų) lengvosios atletikos pirmenybės, kuriose startavę JKSC lengvaatlečiai tapo varžybų prizininkais.

Jaunių grupėje 60 m bėgimo distancijoje čempione tapo Akvilė Andriukaitytė, o 300 m distancijoje ji liko antra. Justas Balsys užėmė penktąją vietą 600m bėgimo rungtyje, šuolio į tolį sektoriuje Gabija Batulevičiūtė buvo šešta, o Mindaugas Simokaitis užėmė septintąją vietą. Visi šie sportininkai iškovojo teisę startuoti Lietuvos jaunių pirmenybėse vasario mėnesį Klaipėdoje.
 
Jaunimo grupėje trečiąsias vietas iškovojo Nedas Makūnas (3000m kliūtinio bėgimo distancija), Šarūnas Leščevičius (300 m bėgimo rungtis) ir Iveta Bacevičiūtė (rutulio stūmimas). Ketvirtąsias vietas užėmė Mantas Macevičius (300 m bėgimas) ir Algimantas Žemaitaitis (600 m bėgimas).

Vilniuje vyko Lietuvos jaunučių (14–15 metų) lengvosios atletikos pirmenybės, kuriose varžybų čempionų vardus iškovojo net trys Šakių JKSC sportininkai.

Šuolio į tolį sektoriuje tarp merginų pirmąją vietą iškovojo Laura Sabaliauskaitė, vaikinų grupėje čempionu tapo Edvinas Gylys. 1000 m kliūtinio bėgimo distancijoje nepralenkiamas buvo Mantvydas Karušis. 600 m bėgimo rungtyje Tomas Grybas užėmė ketvirtąją vietą, rutulio stūmimo sektoriuje Vakaris Grudzinskas užėmė šeštąją vietą, 1000 m kliūtinio bėgimo distancijoje Viltė Kaminskaitė buvo aštunta.

Sportininkus varžyboms paruošė Šakių JKSC mokytojai Algirdas Ulinskas, Reda Konteikienė, Tomas Vencius, Vitalija Gudzinevičienė ir Vytautas Strokas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.