Šakiuose – žolės riedulio aikštelė

riedulio aiksteleŠalia Jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) bus įrengta žolės riedulio aikštelė. Šiais metais planuojama padaryti tinkamą pagrindą, o kitais metais šakiečius turėtų džiuginti ir aikštelė. Be to, jau pažadėtas ir reikalingas inventorius. Tad Šakiuose – vis daugiau vietų sportui ir aktyviam laisvalaikiui.

Nuotr. Nusipelnęs treneris Rimantas Čaikauskas (antras iš kairės) pažadėjo, kad jeigu savivaldybė įsirengs pagrindą, bus ir danga bei reikiama įranga.

Praėjusį penktadienį rajone viešėjo bei šiuo klausimu su meru Juozu Bertašiumi kalbėjo nusipelnęs Lietuvos treneris, Riedulio, futbolo ir teniso klubo valdybos pirmininkas Rimantas Čaikauskas. Jis akcentavo, kad jeigu savivaldybė investuos ir įsirengs tinkamą pagrindą, federacija parūpins ne tik tinkamą dangą, bet ir inventorių (lazdas, aprangą ir pan.). Žadama net atsiųsti specialistą, kuris mokytų žaisti žolės riedulį visus norinčius. Pasak R. Čaikausko, ypač mielai šią sporto šaką renkasi berniukai.
 
„Mums didžiulė dovana, ką jūs žadate. Pagrindą kaip nors padarysime, tai mūsų darbas. Rajone žaisime ne tik krepšinį, ne tik rankas laušime, dziudo užsiimsime, bet ir bursim žolės riedulio komandą“, – džiaugėsi J. Bertašius.

Skaičiuojama, kad panašių aikštelių įrengimas kitiems rajonams atsiėjo apie 30 tūkst. eurų. Kiek jos įrengimas kainuos mūsų rajone, dar neaišku.

Pasak JKSC direktorės pavaduotojo Pauliaus Puskunigio, pagrindą planuojama „daryti ūkiškai“, nesamdant firmų ir gerokai taupant. Tad pirmiausiai būtų nustumdytas paviršius ir pagal reikalavimus supilti reikiami sluoksniai smėlio bei žvyro. Numatyta tą vietą šiek tiek „sukelti“. P. Puskunigis džiaugiasi, kad sutvarkius šią teritoriją, kur dabar tiesiog apsisuka gretimais esančio prekybos centro „fūros“, gerokai pagražėtų ir visa sporto centro aplinka. Jau dabar susmaigstyti orientaciniai kuoliukai, kur bus įrengta aikštelė, tik reikia pradėti įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Šalia, taip pat pagal pasiesartį, kur šiuo metu žaliuoja žolytė, numatyta įrengti ir futbolo aikštelę. Jei viskas vyks taip, kaip planuojama, jau kitą pavasarį joje bus galima spardyti kamuolį.

Žolės riedulio aikštelę taip pat būtų stengiamasi išnaudoti kuo įvairesnei veiklai. Joje būtų žaidžiamas ne tik žolės riedulys, bet ir lauko tenisas, krepšinis. Tad planų JKSC kolektyvui netrūksta, belieka juos įgyvendinti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.