Aerobinės gimnastikos varžybos – pirmą kartą Šakiuose

baceviciai gimnastikaPraėjusį šeštadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras buvo pilnas jaunatviško  šurmulio, muzikos ir geros nuotaikos. Čia pirmą kartą suorganizuotos aerobinės gimnastikos varžybos, kuriose dalyvavo daugiau nei 360 sportininkų iš visos Lietuvos.

Nuotr. Cirko mokyklos auklėtiniams Mantui ir Mildai Bacevičiams tai buvo pirmosios varžybos. Jose dvyniai pelnė antrąją vietą. Juos palaikė trenerė ir renginio organizatorė Kristina Umaraitė.   

Tarp gausybės dalyvių iš Vilniaus, Kauno, Mažeikių, Jonavos, Lazdijų, Alytaus ir kitų šalies miestų savo jėgas išmėgino ir du Šakių cirko mokyklos sportininkai – dvyniai Mantas ir Milda Bacevičiai. Nors jiems šios varžybos buvo pirmosios, tačiau gana sėkmingos. Dvyniai mišrios poros rungtyje užėmė antrąją vietą.
 
Jų trenerė ir varžybų organizatorė Kristina Umaraitė Mantą ir Mildą treniruoja trečius metus. Mergina šiuo metu ne tik dirba Šakių cirko mokykloje, bet ir baigia studijas Lietuvos sporto universitete. K. Umaraitė yra aerobinės gimnastikos sportininkė (sportuoja 15 metų), daugkartinė aerobinės gimnastikos nacionalinių varžybų ir tarptautinių čempionatų prizininkė ir nugalėtoja. Veikli mergina taip pat treniruoja moteris, veda vandens aerobikos užsiėmimus, Lukšiuose ir Gelgaudiškyje dirba aerobikos instruktore.
Tad, norėdama populiarinti aerobinę gimnastiką Šakiuose, ji ir nusprendė varžybas suorganizuoti būtent čia. Turbūt ne vienam apskritai kyla klausimas: kas gi ta aerobinė gimnastika ir kokiu principu vyko varžybos? Dalyviai ritmiškai, pagal muziką turėjo atlikti aukšto intensyvumo judesius, tarp kurių įterpiami sudėtingi elementai. Dvi teisėjų brigados vertino sportininkų artistiškumą, meistriškumą ir judesių sudėtingumą. Galiausiai pagal skirtingas amžiaus grupes buvo išsiaiškinti geriausi Lietuvos aerobinės gimnastikos sportininkai.

Komandinėje įskaitoje pirmą vietą užėmė ir Šakių mero Juozo Bertašiaus taurę iškovojo Kauno V. Kuprevičiaus pagrindinės mokyklos komanda (trenerė Jolanta Matuzevičienė). Antroji vieta atiteko Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro sportininkėms, trečiąją vietą iškovojo Jonavos sporto klubas „Aero gym“.

Tiesa, aukšto lygio Lietuvos čempionato varžybas Šakiuose galėjo stebėti ir žiūrovai, tačiau jie didelio susidomėjimo neparodė. Gal todėl, kad mūsų mieste ši sporto šaka – naujiena, o gal organizatoriams tiesiog pritrūko laiko labiau pareklamuoti renginį.

Už pagalbą organizuojant pirmąsias varžybas K. Umaraitė dėkoja UAB „Gulbelė“, Šakių cirko mokyklai, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.