Galingai sugriaudėjo naktinis krepšinis

naktinis krepsinisLina POŠKEVIČIŪTĖ

Penktadienį prie Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) vyko naktinis krepšinis „3x3 Šakiai 2016“, kuriame dalyvavo 40 komandų. Trylika valandų vykęs renginys sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Nuotr. Įspūdingai kamuolį įdėjęs į krepšį oro karaliaus konkursą laimėjo plokštietis Almantas Liepuonius.

Penktadienio vakarą Šakius užplūdo sportiškai pasipuošęs jaunimas. Po miestą vaikščiojo aukštaūgiai jaunuoliai, o nuo ketvirtos valandos JKSC krepšinio aikštelėje pasigirdo kamuolių dunksėjimas – prasidėjo ilgas krepšinio varžybų maratonas, trukęs iki šeštadienio penktos valandos ryto.

Pirmieji rungtynes pradėjo 2000 m. gimę ir jaunesni jaunuoliai. Dalyvavo devynios komandos. Nugalėtojai tapo komanda „Su nesportine“ (Ignas Kasparaitis, Edvinas Bendoraitis, Gytis Kudirka, Liudas Balčiūnas).

Antroje grupėje (1998–1999 m.) norą žaisti pareiškė aštuonios komandos. Apie 22 val. paaiškėjo, kad stipriausia komanda yra „Betagalviaiturbo“ (Edvinas Levišauskas, Kornelijus Glinskas, Justas Sakalauskas, Jokūbas Stanaitis).

Daugiausiai dalyvių buvo trečioje grupėje (1997 m. ir vyresni). Čia jėgas išbandyti panoro net 18 komandų. Nenugalimi buvo „Valjona“ (Martynas Karpičius, Arturs Pelšs, Karolis Pupinis, Valdas Morkevičius).

Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, piniginiais prizais bei rėmėjų dovanomis. Šiais metais prizinis fondas buvo 700 eurų.

Kad naktis neprailgtų, vyko daug atrakcijų. Tritaškių konkurse dalyvavo 40 dalyvių. Taikliausiai mėtė griškabūdietis Marijus Užupis. Oro karaliaus konkurse triumfavo Almantas Liepuonius iš Plokščių. Didžiausio susidomėjimo sulaukė konkursas „Girtas ir pavojingas“, kurį inicijavo renginio partneris – Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras. Pusė šimto dalyvių ir žiūrovų išbandė taiklumą su specialiais girtumą imituojančiais akiniais mėtydami baudas. Geriausiai susiorientavo ir taikliausiai baudas metė Jokūbas Stanaitis iš Gerdžiūnų.

Koks krepšinis be šokėjų ir trankios muzikos? JKSC šokėjos (vad. Laura Saunorienė) puikiai nuteikė žaidėjus kovoms, o griausmingai skambanti muzika ragino sirgalius aktyviau palaikyti žaidėjus.

Varžybų atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir sveikino Seimo nariai Arvydas Vidžiūnas, Mindaugas Bastys. Pastarasis kartu su kraštiečiu Rolandu Skaisgiriu ryžosi sužaisti komandoje „Senatoriai“. Jie žaidė dvejas varžybas ir abejas pralaimėjo vieno taško skirtumu, tad iš tolimesnės kovos teko pasitraukti.

Jau pernai trijų šakiečių – Giedriaus Tamošaičio, Mariaus Mykolaičio ir Mariaus Pavalkio – galvose gimusi ir puikiai realizuota naktinio krepšinio idėja šiais metais tapo miesto šventės „Aš myliu Šakius“ dalimi.

„Džiaugiamės, kad šiais metais pritraukėm tiek daug žaidėjų ir žiūrovų. Šakiams reikia tokio renginio. Viską lėmė geras oras, krepšiniui tokio ir reikia. Iš vakaro lijo, o penktadienį Šakiuose saulė švietė. Tai geriausia dovana mums už nuovargį. Manau, kad išaugom iš mažos aikštelės, todėl kitais metais vėl organizuosim naktinį krepšinį ir kelsimės į didesnę aikštelę J. Lingio parke, ten tik trūksta apšvietimo“, – kalbėjo renginio vedėjas ir vienas iš organizatorių M. Pavalkis.

Jis dėkojo renginio mecenatui naumiestiečiui Mindaugui Valaičiui, Jaunimo kūrybos ir sporto centrui, rėmėjams, partneriams, savanoriams, varžybų teisėjams Edgarui Sėdaičiui, Almantui Atkočaičiui, Lukui Sėdaičiui ir visiems, prisidėjusiems prie renginio.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.