Neįgalieji varžėsi tradicinėse žaidynėse

neigalieji sportuoja
Nuotr. Kamuoliuko mėtymo į taikinį rungtis ir iš vyrų pareikalavo susikaupimo, o ypač taiklumo.

Spalio 14 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyko Šakių rajono neįgaliųjų draugijos 11-osios sporto žaidynės, kuriose virš 100 dalyvių varžėsi baudų metimo, smiginio, rankų lenkimo ir kamuoliuko mėtymo į taikinį rungtyse.
 
Saulius Rakauskas, Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkas, sakė, kad tokių varžybų tikslas – stiprinti fizinį judėjimą, skatinti aktyvų gyvenimą, plėsti bendradarbiavimą tarp neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų. Tradiciškai į šias žaidynes buvo kviečiami bet kokio amžiaus regėjimo, klausos, judėjimo ir kitus sutrikimus turintys neįgalieji.

Krepšinio baudų metimai labiausiai sekėsi Tomui Skystimui (Barzdai), antras – Lukas Jokimaitis (Kudirkos Naumiestis), o trečias – Šarūnas Tamošaitis iš Lukšių. Tarp moterų nepralenkiama buvo – Aldona Bartkuvienė (Gelgaudiškis), antra – Zita Naujokaitienė (Lukšiai), trečia – Rūta Maumevičienė (Plokščiai).

Rankų lenkime pirmas buvo Remigijus Tumosas (Barzdai), antras – Albinas Endziulis (Griškabūdis), trečias – Lukas Jokimaitis (Kudirkos Naumiestis). Tarp moterų geriausiai sekėsi pirmą vietą iškovojusiai Violetai Trumpaitienei (Sudargas), antra liko Biruta Jančaitienė (Lukšiai), o trečia – taip pat lukšietė Irena Gerdžiūnienė.

Smiginio rungtyje pirmas buvo Julius Kanapeckas (Šakiai), antras – Julius Jokimaitis (Kudirkos Naumiestis), o trečias – Egidijus Mataitis (Lukšiai). Tarp moterų pirmoji buvo Genovaitė Endriukaitienė (Kudirkos Naumiestis), antra – Vidmutė Venciuvienė (Gelgaudiškis), trečia – Rūta Maumevičienė (Plokščiai).

Mėtyti kamuoliuką į taikinį geriausiai sekėsi Vytautui Grimalauskui (Šakiai), antras liko Tomas Gudaitis (Šakiai), o trečias – Mindaugas Pališkis taip pat iš Šakių. Moterų grupėje pirma buvo Marytė Duknevičienė (Sudargas), antra –Aldona Bartkutė (Gelgaudiškis), o trečia –Rūta Maumevičienė (Plokščiai).

Varžybos baigėsi, nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis bei medaliais.

Žaidynes organizavo Šakių rajono neįgaliųjų draugija kartu su Šakių rajono JKC bei rajono savivaldybe. Po žaidynių visi dalyviai Šakių rajono savivaldybės mero Juozo Bertašiaus kvietimu galėjo nemokamai naudotis Šakių rajono JKSC baseino paslaugomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.