Apdovanojo už nuopelnus Lietuvos sportui

duoba
Nuotraukoje (iš kairės) VšĮ „Motorsport LT“ direktorius Valdas Stankūnas, Juozas Duoba, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.


Gruodžio 20 d. Kūno kultūros ir sporto departamente prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD) pagerbti sportui nusipelnę asmenys. KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ bei automobilių sporto plėtotę 60-mečio proga Vyriausybės medaliu apdovanojo ir šakietį sportininką Juozą Duobą.
 
Juozas Duoba automobilių sporto karjerą pradėjo 1986 m. tuometiniame Šakių tarpkolūkinės statybos organizacijos sporto klube „Sūduva“. Nuo pirmų dienų buvo puikus automobilių kroso automobilių mechanikas-autoelektrikas, be kurio pagalbos neapsėjo tų laikų automobilių kroso meistrai šakiečiai – Romualdas Barkauskas, Vitas Zobiela, Valdas Stankūnas.

1994 m. Lietuvoje prasidėjo visureigių automobilių sporto varžybos ir J. Duoba jose kaip sportininkas aktyviai dalyvauti pradėjo nuo 1995 m. Nuo tada yra tapęs ne vienų Lietuvos visureigių automobilių sporto čempionatų prizininku ir nugalėtoju.

1999 m. pradėjus statyti Šakių rajono Pavilkijo k. automobilių kroso trasą buvo vienas iš daugiausiai prisidėjusių tiek savo darbu, tiek finansiškai. Yra aktyvus įvairių automobilių sporto renginių pagalbininkas ir dalyvis. Nuo 2010 m. J. Duoba yra ir Lietuvos automobilių sporto federacijos teisėjas. Šiais metais J. Duoba užėmė antrą vietą  Lietuvos automobilių pravažumo sporto čempionate.

Pats J. Duoba sakė, jog įvertinimas yra didžiulis dar ir dėl to, kad kiti nominantai gerokai žinomesni, populiaresnių sporto šakų. Tačiau net keletą kartų patikino, kad apdovanojimas visų šakiečių, klubo, o ne jo vieno. Ypač tų, su kuriais tiek metų bendrai dirbo, sportavo. Tarp tokių jis paminėjo R. Barkauską, V. Stankūną, Nerijų Naujokaitį. Ypač dėkingas J. Duoba ir savo šeimai, kurios palaikymą nuolat jaučia.

„Smagu, kad girdimas Šakių vardas, esame žinomi, sužino ir apie tokią sporto šaką, nes Lietuvoje tikrai yra gerokai populiaresnių“, – kalbėjo „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ medaliu apdovanotas J. Duoba.

Įvertinimui jį pasiūlė VšĮ „Motorsort LT“, vadovaujama Valdo Stankūno.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.