Tradiciniame turnyre susirungė šachmatų entuziastai

sachmatai laimutis
Nuotr. Tarp šakiečių vyrų grupėje geriausiai sekėsi Laimučiui Kasparavičiui (žaidžia), iškovojusiam trečią vietą.


Šakiuose kovo 12-ąją surengtas šachmatų turnyras kriūkiečio, buvusio LR  Seimo nario Juozo Basčio atminimo taurei laimėti.
 
Šiemet tradiciniame septintajame respublikiniame turnyre „Varpo“ mokykloje dalyvavo  43 šachmatų sporto entuziastai, tarptautinių šachmatų turnyrų dalyviai ir nugalėtojai, veteranai bei jaunimas iš kaimyninių Jurbarko, Vilkaviškio rajonų, taip pat Šiaulių,  Kazlų Rūdos, Alytaus, Kauno bei Vilniaus. Šakiečiai į turnyrą registravosi aktyviausiai.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, prie šachmatų lentos sėdo ir Juozo Basčio anūkė, kriūkietė verslininkė Raminta Bastytė. Azarto ir energijos nestokojanti moteris juokavo, jog prieš būsimus rajono savivaldybės mero rinkimus pravartu prasimankštinti prie šachmatų lentos.

Kiekvienais metais kaip ekspertas šakiečių turnyruose dalyvauja tarptautinis šachmatų sporto meistras, olimpinis čempionas Vaidas Sakalauskas.

„Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie šachmatų sporto propagavimo. Manau, šis turnyras Šakiuose – vienas geresnių Lietuvoje, jame vyrauja puiki draugiška ir šeimyninė atmosfera. Akivaizdu, turnyras plečiasi ir populiarėja“, – sakė ištikimas  turnyro dalyvis, kasmet į Šakius atsivežantis būrelį gabiausių savo mokinių.

Susumavus turnyro rezultatus paaiškėjo, jog absoliučiu šiemetinio šachmatų turnyro nugalėtoju tapo vilnietis Romanas Skrebnevskis. Praėjusių metų nugalėtojas Seimo narys Julius Sabatauskas šįkart liko antrasis, o trečią vietą iškovojo šakietis Laimutis Kasparavičius. Puikiai turnyre pasirodė V. Sakalausko mokinys Matas Indriūnas – jaunasis šachmatininkas, jau turintis ir  Lietuvos čempiono titulą, turnyro lentelėje likęs ketvirtas. Kriūkietė  R. Bastytė moterų grupėje buvo antra.

Visiems šachmatininkams turnyro organizatorius Seimo narys Mindaugas Bastys įteikė simbolines atminimo dovanos ir padėkas už dalyvavimą turnyre.  Jis džiaugėsi, jog turnyras, skirtas jo tėtei atminti, pradžioje sumanytas kaip savotiškas šeimyninis žaidimas šachmatais, iki šiol tęsiasi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.