Universali aikštelė atvira ir mėgėjams, ir profesionalams

jksc aikstele
Nuotr. Simbolinę aikštelės atidarymo juostą perkirpo (iš kairės): Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, Šakių JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė, savivaldybės administracijos direktorės pareigas einanti Egidija Grigaitienė bei buvęs Šakių rajono meras Juozas Bertašius.

Gegužės 6-ąją prie Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) oficialiai atidaryta daugiafunkcė dirbtinės dangos aikštelė.
 
Simbolinę aikštelės atidarymo juostą perkirpo buvęs Šakių rajono meras Juozas Bertašius, Šakių JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė, Šakių seniūnas Dalius Jasevičius bei savivaldybės administracijos direktorės pareigas einanti Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė.

Šakių JKSC administracija – direktorė Roma Paškevičiūtė, direktorės pavaduotojai Paulius Puskunigis ir Rima Mozūraitienė – sako, kad aikštelės įrengimas jiems itin svarbus. Jie tiki, kad aikštelėje aktyviai ir sveikai laiką leis vaikai ir suaugę, nes čia laukiami tiek mėgėjai, tiek profesionalūs sportininkai.

Aikštelės įrengimą finansavo tiek savivaldybės administracija (skyrė 45 tūkst. eurų), tiek Kūno kultūros ir sporto departamentas (skyrė 30 tūkst. eurų). Čia bus galima žaisti futbolą, lauko tenisą, žolės riedulį ar tinklinį. Aikštelės įrengimas užtruko apie pusmetį. Tad renginio metu padėkos žodžiai ištarti visiems idėją palaikiusiems, prie jos įgyvendinimo prisidėjusiems.

Aikštelės atidarymo šventėje šoko meno mokyklos auklėtinės (vadovė Justė Lukauskienė), o renginį vainikavo futbolo turnyras 5x5. Renginio vedėja ir organizatorė JKSC direktorės pavaduotoja R. Mozūraitienė džiaugėsi dalyvių gausa – dalyvavo net 18 komandų, 150 dalyvių. Komandos atvyko ne tik iš Šakių rajono, bet ir iš Kauno rajono, Marijampolės, Vilkaviškio, Jurbarko. Komandos rungėsi dviejose amžiaus grupėse (iki 16 m. ir vyresni nei 16 m.).

Geriausiai skirtingose grupėse pasirodžiusios komandos susirungė finaliniame etape. Amžiaus grupėje iki 16 m. nugalėjo „Imsrė“ iš Jurbarko, įveikusi „Šešupiečius“, trečią vietą, nurungusi „Kudirkos Naumiestį“, laimėjo „Marijampolė“. Amžiaus grupėje virš 16 m. geriausiai sekėsi FK „Gelgaudiškis“, antri liko SMK Šakių „Sparta“, trečią vietą užėmė „Malūnas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.