Varžybų laimikis – tik vienas karpis

radzinevicius
G. Drešerytės nuotr.: Griškabūdiečio Lino Radzinevičiaus sugautas laimikis – 2,705 kg karpis, kurio užkietėjęs žvejys kantriai laukė dvi paras.


Rugpjūčio 25–27 d. Valiulių tvenkinyje vyko karpiavimo varžybos, kuriose savo laimikio – karpio laukė 13 žvejų. Varžybų nugalėtoju tapo griškabūdietis Linas Radzinevičius, sugavęs laimikį – 2,705 kg karpį.
 
Pasak vieno iš renginio organizatoriaus, VšĮ „Motorsport LT“ nario Raimundo Mureikos, tokios laukinių karpių gaudymo varžybos Valiulių tvenkinyje vyko pirmą kartą. Jis pridūrė, kad vienas iš tokių varžybų tikslų – sutelkti draugėn rajono karpininkus. R. Mureika sako, kad atsirado energingo jaunimo, susidomėjusio karpiavimu, jaunimo iniciatyva ir vyko šios varžybos.

Nuo penktadienio 17 val. iki sekmadienio vakaro žvejai laukė laimikio. Nors kibimų varžybose buvo ir kitiems dalyviams, bet laimė nusišypsojo tik griškabūdiečiui L. Radzinevičiui, jis sugavo 2,705 kg karpį.

„Varžybų laimikis neguodžiantis, nes sugautas tik vienas įskaitinis karpis. Tikiu, kad Valiulių tvenkinyje yra ir nemažų karpių (iki 15 kg), bet manau, kad savaitgalį žvejų tiesiog nelepino orai“, – pasakojo R. Mureika ir spėliojo, kad žuvų kibimui įtaką galimai darė net mėnulio fazė.

Varžybų dalyviai žūklei naudojo baltyminius kukulius (boilius) bei specialias meškeres. Organizatoriai pasirūpino ir kiekvienam dalyviui išdalino karpines pagalves, skirtas saugiam karpio padėjimui ant žemės. O varžybų nugalėtojas L. Radzinevičius buvo apdovanotas taure bei medaliu.

Karpių žūklė – itin specifinė žvejyba, daugeliui ji asocijuojasi su gausiu jaukinimu ir ilgu kibimo laukimu. Daugelis žvejų pagal investicijas į hobį karpių žūklę palygina su medžiokle. Tačiau ir šių varžybų dalyviai vadovavosi principu „Pagavai – paleisk“. Taigi pagautas 2,705 kg karpis buvo nufotografuotas ir paleistas.

Renginio dalyviai linkę tikėti, kad ateityje Valiulių tvenkinyje bus pagautas dar ne vienas karpis, o varžybų organizatoriai žada surengti dar ne vienas varžybas.

Prie renginio organizavimo prisidėjo ir Juozas Delnevičius bei jo įmonė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.