Įgyvendins svajonę rungtyniauti Pasaulio pirmenybėse

adomaitis vytautas
Nuotr. Vytautas Adomaitis (centre) tapo Norvegijos kartingo varžybų čempionu ir iškovojo kelialapį į Pasaulio čempionų pirmenybes.


Šiuo metu Norvegijoje gyvenantis šakietis Vytautas Adomaitis praeitą savaitgalį tapo Norvegijos kartingo varžybų „X30 challenge Norway Master class“ čempionu ir iškovojo kelialapį į Pasaulio čempionų pirmenybes, vyksiančias jau kitą savaitgalį Prancūzijoje Le-Mans trasoje.
 
V. Adomaitis kartingu su pertraukomis važiuoja kone dvidešimt metų ir patikina – tai net ne pomėgis, o liga. Gyvendamas Norvegijoje jis kartingu važiuoja jau šeštą sezoną, o šįkart fortūna buvo ypač palanki – pirmoji vieta užtikrino kelialapį į Pasaulio čempionatą.

„Galima sakyti, kad išsipildys vaikystės svajonė, nes visada svajojau važiuoti tokio lygio varžybose. Tai jau bus ir gyvenimo patirtis“, – mintimis dalijosi V. Adomaitis.

Jis pripažino, kad tai nepigi sporto šaka, tad nuo finansų priklauso, ir kiek sau gali leisti treniruotis, dalyvauti varžybose.

„Pavyzdžiui, prieš paskutines varžybas išvis nebuvau du mėnesius važiavęs. Bet aš važiuoju savo malonumui, smagu, kai pavyksta ir laimėti“, – sakė pašnekovas, įvardijęs, kad Pasaulio čempionatas pareikalaus mažiausiai 5 tūkst. eurų.

Tačiau, kaip sako jis, čia jau jo asmeninis reikalas. Ir Norvegijoje dažniausiai šia sporto šaka užsiiminėja didesnes pajamas turintys žmonės.

„O ką aš, paprastas darbininkas...“ – kuklinosi V. Adomaitis.

Šiuo metu jis važiuoja amžiaus klasėje virš 30 m. ir juokauja, kad nėra taip sunku, kaip jaunesnėje ir sudėtingesnėje klasėje. Visgi atvirauja, kad Pasaulio čempionate šiuo metu jau registruota daugiau nei 70 dalyvių, tad lengva nebus.

„Ten jau profesionalai. Būtų fantastika, jei pavyktų bent per kokį vidurį patekti“, – vylėsi V. Adomaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.