Nuo šiol Šakiai krepšinio komandą turės ir NKL, ir RKL

rkl
Nuotr. Mindaugas Valaitis (centre) vienas iš iniciatorių ir pagrindinis rėmėjas, kad Šakių komanda žaistų Regionų krepšinio lygoje. Tarp krepšininkų, iki šiol „Valjonos“ garbę gynę Martynas Karpičius (kairėje) ir Giedrius Būda.

Gintarė MARTINAITIENĖ  

Šakiai – krepšinio lopšys, ne kitaip. Nors Šakių garbę Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) gina Šakių „Vyčio“ komanda, šį sezoną savo komandą turėsime ir Regionų krepšinio lygoje (RKL). Komanda Šakių „Šakiai“ užregistruota, licencija yra, žaidėjai renkami ir viliamasi, kad startas bus sėkmingas.

Pasak vieno iš iniciatorių, Šakių krepšinio A lygos „Valjonos“ komandos vadovo, naumiestiečio Mindaugo Valaičio, noras suburti komandą, žaisiančią Regionų lygoje, brendo senokai. Tiesa, rajone jo komandai sekėsi puikiai – pastaraisiais metais dukart iš eilės „Valjona“ pasipuošė aukso medeliais. Be to, kaip sakė M. Valaitis, tikslas ne tik žaisti aukštesnėje lygoje, bet kad komandą sudarytų vien šakiečiai. Bendro tikslo siekta bendraujant su Šakių jaunimo ir kūrybos centru (JKSC), mat jie turėjo „tiesiog stalčiuje gulinčią ir galiojančią licenciją“, kuria ir nuspręsta pasinaudoti. Be to, komanda formuojama grynai idėjiškai – žaidėjai negaus jokių algų, jie renkami iš įvairiose komandose žaidžiančių šakiečių krepšininkų.

Planuojama, kad Šakių garbę RKL gins šie krepšininkai: Giedrius Būda, Almantas Liepuonis, Martynas Karpičius, Aurimas Švelnys, Deividas Sakalauskas, Domantas Inkrata, Martynas Kriaučiūnas, Linas Macijauskas, Vytautas Kružikas, Povilas Žukaitis, Jokūnas Stanaitis, Adomas Stanaitis, Lukas Patašius.

„Pirmi metai, pažiūrėsime, kaip seksis. Nepabandę nežinosime, bet noras yra, žaidėjai yra, tad žalia šviesa uždegta“, – tikino M. Valaitis.

Jis yra ir pagrindinis rėmėjas, tikimasi jų pritraukti daugiau, nes lėšų reikės ir aprangoms, galų gale teks kompensuoti važinėjimo išlaidas ir pan.

Pasak JKSC direktorės pavaduotojo Pauliaus Puskunigio, galbūt iš žaidėjų kažkas „užaugs“ ir „Vyčiui“, tačiau apie didesnį bendradarbiavimą su „Vyčiu“ nekalbama. Šakių „Šakių“ ambicijos tokios, kad pirmiausiai, kaip minėta, komandoje – vietiniai, kad ir žemesnėje lygoje žaidžiantys krepšininkai.

Tiesa, kol kas neaišku, kas bus treneris, dėliojami grafikai dėl salės užimtumo. Planuojama, kad „Šakių“ komanda treniruosis ne tik JKSC, bet ir „Varpe“. Tad artimiausiu metu krepšininkai turėtų pradėti treniruotes, o startas RKL numatytas spalio 27 d.

Naujajame RKL sezone grumsis 40 komandų iš 31 Lietuvos miesto ir miestelio. Patvirtinta, kad 2017–2018 m. čempionatas ir toliau vyks dviejuose divizionuose, pajėgesniame A divizione žais 16 komandų, B divizione žais 24 komandos, tarp kurių ir Šakių „Šakiai“. RKL septynerius metus rungtyniavo ir Šakių „Zanavykas“, vėliau, didėjant ambicijoms, jis perėjo į NKL, o 2015 m. komanda pervadinta į Šakių „Vytį“ ir šiuo pavadinimu NKL ji kovoja iki šiol.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.