Projektą užbaigė ne tik plaukiodami

baseine vaiku
Nuotr. Mažieji projekto dalyviai džiaugėsi galimybe pasigalynėti tarpusavyje ir pasitikrinti, kurio plaukimo įgūdžiai geriausi.

Praėjusį savaitgalį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine vyko Girėnų bendruomenės vaikų sportinio projekto baigiamosios plaukimo varžybos. Iš viso dalyvauti užsiregistravo devyni dalyviai.
 
Tarp berniukų 25m atkarpą greičiausiai įveikė Deimantas Lažauninkas, antras liko Domatas Mockaitis, trečią vietą užėmė Tadas Gruzdaitis.

Tarp mergaičių greičiausia buvo Marta Gruzdaitytė, antra – Deimantė Diržiūtė, trečia – Beatričė Mažeikaitė.

Nugalėtojus apdovanojo bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė, o plaukimo treneris Aurelijus Marčiulionis medalius įteikė visiems, išlaikiusiems pradinius plaukimo testus.

Sugrįžus į bendruomenės namus visi buvo kviečiami dalyvauti saugaus eismo viktorinoje, kurią vedė Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Jėgas išbandyti panoro keturios mišrios komandos, kurias galėjo sudaryti ir tėveliai, ir seneliai, ir vaikai. Komandos gana gerai atsakė į visus 20 viktorinos klausimų, tad sulaukė pareigūnės dovanų – eismo saugumo priemonių.

Vėliau Girėnų gaspadinės visus vaišino tradiciniu kugeliu. Girėniškiai sutarė ir kitais metais tęsti jau tradiciniais tampančius renginius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.