„Vytis“ lyderio pozicijų neužleidžia

Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) lyderis Šakių „Vytis“ pranašumą prieš kitus varžovus demonstruoja toliau – didžiuliu skirtumu sutriuškino Mažeikių „Erelius“ bei užbaigė NKL pirmenybių antrojo rato kovas.

Paskutinėse rungtynėse namuose 102:62 (24:10, 31:12, 16:17, 31:23) „Vytis“ be vargo susitvarkė su Mažeikių „Ereliais“ bei pasiekė jau šeštąją pergalę paeiliui.
 
Šeimininkai rimtą paraišką į pergalę davė jau nuo pat susitikimo pradžios, kuomet vedami Marijaus Užupio startavo spurtu 16:4 ir greitai įgijo dviženklę persvarą.

Antrajame kėlinyje įvykių eiga nesikeitė, o po dar vienos sėkmingos atkarpos (14:4) „Vytis“ jau buvo susikrovęs 24 taškų persvarą (38:14) ir rungtynių baigtį nusprendė dar prieš ilgąją pertrauką.

„Vyčio“ gretose taškus pelnė visi aikštelėje pasirodę krepšininkai, o šeimininkų dvitaškių taiklumas siekė net 75 proc. (27/36). Bendras šakiškių pataikymas iš žaidimo taip pat įspūdingas – 63 proc. (37/58).

Rezultatyviausias buvo Gytis Radzevičius, kuris pelnė 20 taškų bei sužaidė geriausias sezono rungtynes. Jis tapo naudingiausiuoju tryliktosios savaitės žaidėju. Minėtus 20 taškų jis surinko per 28 minutes (5/6 dvit., 2/3 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo tiek pat metimų ir surinko 29 naudingumo balus.

Kiek trumpiau, tačiau vis tiek efektingai krašto puolėjas rungtyniavo ir susitikime su „Palanga“, kuomet per 23 minutes pelnė 18 taškų (6/10 dvit., 1/5 trit., 3/3 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius bei surinko 23 naudingumo balus. G. Radzevičius tapo jau antruoju Šakių ekipos žaidėju, kuris atsiims savaitės prizą (pirmuoju naudingiausiu žaidėju Šakiuose šį sezoną tapo centras Edvinas Jezukevičius).

Šarūnas Vingelis susitikimo su „Ereliais“ metu pridėjo 16, Marijus Užupis ir Rytis Juknevičius po 14 taškų.

Mezon-NKL pirmenybėse baigėsi antrojo rato kovos, po kurių paaiškėjo, kad prieš pasitinkant trečiąjį ratą prarajos tarp pirmojo trejeto ekipų tapo tik dar gilesnės. Lyderiaujantį Šakių „Vytį“ nuo antroje vietoje žengiančios Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ skiria dvi pergalės, o sūduviečiai trečioje vietoje esančią „Šilutę“ lenkia jau trimis laimėjimais.

Šakių „Vytis“ dar kartą įrodė, kas šį sezoną lygoje demonstruoja geriausią puolimą. Ankstesnį savaitgalį šakiečiai susitiko su „Palanga“ ir „Ereliais“ ir abejose rungtynėse sugebėjo surinkti daugiau nei šimtą taškų. „Erelius“ Šakių ekipa nukovė 102:62, o „Palangą“ – 101:74. Antrasis ratas Mezon-NKL lyderiams baigėsi užtikrintai – su 23 pergalėmis ir tvirtai užimama pirma pozicija.

Beje, jau rytoj Prienuose draugiškame turnyre „Big Baller Brand Challenge Games“ „Vytis“ susitiks su Prienų „Vytautu“ ir garsiaisiais broliais Ballais.

Trečiojo rato Mezon-NKL pirmenybių rungtynes „Vytis“ šį penktadienį žais namuose, kur susitiks su Kauno KTU ekipa, o šeštadienį išvykoje žais su Joniškio „Delikatesu“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.