„Vytis“ iškovojo lygos bronzą ir išsaugojo viltis patekti į aukštesnę lygą

vytis bronza
D. Lukštos nuotr.: „Vyčiui“, viso sezono lyderiui, bronza, ko gero, nebuvo pagrindinis tikslas, tačiau teisę kitą sezoną praverti LKL duris komanda išsaugojo iškovojusi ir trečiąją vietą. Pagrindinis klausimas, ar komanda atitiks lygos keliamus reikalavimus.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis Šakių „Vytis“ antrus metus iš eilės pasipuošė lygos bronza. Šeštadienį Jonavoje Aurimo Jasilionio auklėtiniai rungtynėse dėl trečiosios vietos 90:76 (25:10, 25:25, 15:22, 25:19) nugalėjo pastarųjų dvejų metų čempionę Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ bei išsaugojo viltis žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse.

Tiesa, buvo nemažai prognozuojančių, kad šiais metais ypač užtikrintai viso sezono metu rungtyniavęs „Vytis“ kovos dėl čempionų vardo, bet sezono favoritai penktadienį Jonavoje 77:82 nusileido Kauno „Žalgiris-2“ komandai, kuri nutraukė 22 pergalių seriją ir užkirto galimybę kovoti dėl aukščiausios prabos medalių.

„Darbas nenuėjo šuniui ant uodegos – vyrai parodė, kad yra geri krepšininkai, – po dvikovos kalbėjo „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis. – Šiandien „Žalgiris“ buvo stipresnis. Nesureikšminu, ar buvo 22 pergalės, ar 20. Atkrintamosios rungtynės yra kažkas tokio ir „Žalgiris“ yra stipresnis.“

Vytis“ reguliariajame sezone per 39 rungtynes suklupo tik tris kartus, ketvirtfinalio serijoje tris pergales iškovojo vidutine 31,7 taško persvara ir lemiamą sezono etapą pasitiko kaip neginčijamas favoritas.

Treneris neneigė, kad koją pakišti galėjo ir iš anksto suteiktas lyderių vardas.

Tad šeštadienį „Vytis“ kibo į atlapus pastarųjų metų čempionei „Sūduvai-Mantingai“ ir ją nukovęs pirmą kartą po trejų metų paliko už apdovanojimų pakylos borto. 2015m. Suvalkijos klubas laimėjo bronzos medalius, o pastaruosius dvejus metus į viršų kėlė čempionų taurę. Šiais metais lygos auksą iškovojo Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, superfinale palaužęs Kauno „Žalgirio-2“ komandą.

Beje, „Vytis“ ne tik, kaip ir pernai, iškovojo lygos bronzą, bet išsaugojo viltis žaisti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse, kadangi to padaryti negali abi finalininkės – Kauno „Žalgirio“ dubleriai ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Pagal LKF patvirtintus nuostatus, jeigu NKL finale žaidžia dvi dublerių komandos, kelialapis į aukštesnę lygą atitenka trečiąją vietą užėmusiai komandai.

Anot naudingiausio „Vyčio“ žaidėjo Gyčio Radzevičiaus, šis tikslas prieš mažojo finalo dvikovą motyvavo papildomai.

„Prieš sezoną klubo vadovai kėlė tikslą patekti į LKL. Kai pralaimėjome „Žalgiriui-2“, galvojome, kad tą šansą praradome, bet taisyklių dėka tas tikslas išliko. Tai ir buvo pagrindinė motyvacija šiandien kovoti“, – sakė G. Radzevičius, pridūręs, kad viso sezono perspektyvoje bronza nebuvo jų pagrindinis tikslas, bet džiugina ir ji.

„Sveikiname BC „Vytis“ sportiniu principu iškovojus teisę kitą sezoną praverti LKL duris! Klubas bus priimtas dalyvauti „Betsafe–LKL“ čempionate, jei pareikš norą ir atitiks lygos keliamus reikalavimus“, – skelbiama LKL svetainėje.

Pagrindiniai iš jų – reikalavimus atitinkanti arena ir reikiamas komandos biudžetas. Be to, LKL klubai privalo turėti aiškią savo struktūrą ir tam tikras būtinas pareigybes – vyriausiojo trenerio, trenerio asistento, fizinio rengimo trenerio, daktaro, direktoriaus, vadybininko ir atstovo spaudai.

„Smagu, kad vyrai susikaupė po to kartėlio, kurį patyrėme vakar, ir parodė, kad jie tikrai yra verti to, ką šiandien pasiėmė, – po dvikovos sakė A. Jasilionis. – Prieš rungtynes buvo akcentuojama, kad turime ateiti ir pasiimti to, kas mums priklauso.“

Pirmąją vietą Mezon NKL reguliariajame sezone iškovojęs „Vytis“ iškovojo 36 pergales iš 39 galimų, vėliau dominavo ir ketvirtfinalyje, trejas rungtynes laimėdami vidutine 31,7 taško persvara.

Mezon NKL finalinio ketverto metu Jonavoje paskelbti ir apdovanoti geriausi pirmenybių sezono krepšininkai.

Naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju pripažintas Šakių „Vyčio“ puolėjas Gytis Radzevičius. Krepšininkas reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydavo po 15,4 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio ir surinkdavo po 20,4 naudingumo balo.

G. Radzevičius laimėjo ir labiausiai patobulėjusio krepšininko apdovanojimą. Jis praėjusį sezoną pelnydavo po 12,2 taško, atkovodavo po 4,7 kamuolio ir surinkdavo po 14,3 naudingumo balo. Puolėjas šį sezoną vidutiniškai žaidžia tiek pat minučių, kiek ir praėjusį sezoną, tačiau šiemet jo pelnomų taškų vidurkis padidėjo 3,2 taško, atkovotų kamuolių – dviem taškais, o naudingumo balų skaičius – net 6,1.

Šakių „Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis buvo pripažintas geriausiu sezono treneriu. Jo vadovaujama komanda reguliariajame sezone laimėjo 36 iš 39 rungtynių ir užėmė pirmąją vietą.

„Man tai reiškia labai daug, – apie du asmeninius prizus ir vietą simboliniame penkete sakė G. Radzevičius. – Visą vasarą sportavau, visą sezoną sportavau. Tai kaip įvertinimas. Aišku, labiausiai norėjosi laimėti lygą, bet šie prizai yra paskatinimas tobulėti ir siekti savo tikslų.“

Kur jis jaučiasi labiausiai pažengęs į priekį?

„Atsirado geresnis krepšinio suvokimas, anksčiau to nebuvo, – atsakė 22-ejų metų 197 cm ūgio puolėjas. – Kažkiek įgavau patirties žaisdamas, sustiprėjau fiziškai, atsirado daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Manyčiau, visur bent po žingsnelį pridėjau.“

Rezultatyviausiai kovoje dėl trečiosios vietos, be G. Radzevičiaus, žaidė 21 tašką surinkęs Edvinas Jezukevičius (9 atk. kam.), Šarūnas Vingelis pridėjo 14, Paulius Beliavičius 11, Brianas Wanamakeris 9 taškus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.