„Vyčio“ planuose – dvi ekipos

Šakių krepšinio klubas „Vytis“ stebina toliau. Komanda kitą sezoną iškovojo teisę žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bei svarsto galimybę formuoti dvi komandas. „Vyčiui“ durys į LKL atsivėrė šį sezoną antrojoje pagal pajėgumą šalies Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) iškovojus bronzą.
 
Nors pagal nuostatus į aukštesnę lygą turėtų patekti čempionai, bet dėl dublerių statuso to padaryti negali nei Kauno „Žalgirio“ nei Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ antrosios, dublerinės komandos. Tad šią galimybę perėmė NKL bronzą iškovojusi „Vyčio“ komanda.
 
Apie tai, kad komanda sieks LKL licencijos ir nori kovoti su pajėgiausiais šalies klubais, „Vytis“ LKL administraciją informavo gegužės 5 d. Belieka išspręsti galvosūkį dėl LKL keliamų reikalavimų. Dvi esminės sąlygos – bent 400 tūkst. eurų biudžetas ir mažiausiai 1200 sėdimų vietų turinti namų arena. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro arena, kurioje iki šiol „Vytis“ žaidė, turi tik 800 vietų, tad klubas jau nusprendė keltis kitur. Kol kas vienintelis variantas – Garliavos sporto centras, talpinantis 1300 žiūrovų.

Kaip portalui lrytas.lt patikino „Vyčio“ prezidentas Pranas Dailidė, tikėtina, kad kitą sezoną bus dvi ekipos – ir NLK, ir LKL.

 „Didesnė tikimybė, kad komandos bus dvi – viena priklausytų Kauno rajonui ir žaistų LKL, o kita liktų Šakiuose. Tik dar svarstome, kurioje lygoje žaistų ta antroji Šakių komanda“, – pasakojo lrytui.lt „Vyčio“ prezidentas.

Kol kas neaišku, kaip būtų sprendžiami finansiniai klausimai, esą tai atviras klausimas ir kol kas tebevyksta diskusija, kas, ką, kur ir kiek remtų. Neatskleidžiama, ką remtų P. Dailidės valdoma „Dojus“ įmonių grupė, kuri yra pagrindinė „Vyčio“ rėmėja.
Jei LKL formatas kitą sezoną išliks toks pat ir komandų nepadaugės, „Vytis“ į žemesnį divizioną išstums Prienų-Birštono „Vytauto“ klubą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.