Su jėgos trikovės federacijos prezidentu aptarti ateities planai

jodauga
Nuotr. Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Antanas Jodauga kalbėjo, kad nori populiarinti jėgos trikovę regionuose ir turi planų surengti varžybas Šakiuose.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusią savaitę savivaldybės adminitracijoje lankėsi Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Antanas Jodauga, jį lydėjo Šakių sporto klubo „Fortūna“ treneris Rimantas Simokaitis. Jėgos trikovės sportą populiarinančio federacijos prezidento tikslas – aplankyti rajonuose veikiančius ir šią sporto šaką kultivuojančius sporto klubus, susipažinti su situacija, aptarti ateities perspektyvas.

Pirmiausia federacijos prezidentas susitiko su rajono meru Edgaru Pilypaičiu, kuriam išdėstė federacijos ateities planus, susijusius ir su mūsų rajonu. Pasirodo, Lietuvos trikovės federacija kitais metais nori rengti respublikines varžybas, o vieną jų etapų – jėgos trikovės ar štangos spaudimo čempionatą – mielai surengtų Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC). Būtent tam federacijos prezidentui reikia rajono valdžios pozityvaus požiūrio į jų kultivuojamą sportą bei finansinės paramos.

„Mūsų sporto šaka pretenduoja tapti viena iš olimpinių sporto šakų, ateinančiame olimpiniame cikle mes vėl būsim sporto šakų kandidatų sąraše. Vertinat bendrus mūsų sportinius pasiekimus, jeigu mes patektume į olimpiadą, turime ne vieną sportininką, kuris patektų į stipriausiųjų dešimtuką, ir yra keletas sportininkų, kurie tikrai parvežtų olimpinius medalius. Dėl to mes žiūrime į perspektyvą ir dabar norime pasidaryti visus namų darbus, todėl intensyviai norime populiarinti šią sporto šaką regionuose“, – kalbėjo federacijos prezidentas A. Jodauga.

Kaip sako prezidentas, jų organizacija nesiekia vien tik aukšto sportininkų meistriškumo, bet žiūri ir aktyvumo ir sveikatinimo tikslų. Anot A. Jodaugos, jėgos trikovė dažnam sportininkui yra kaip bazinė sporto šaka, todėl jie didžiuojasi išauginę ne vieną garsinantį mūsų šalį sportininką, net jei šie vėliau ir persiorientavo į kitas sporto kryptis (Vidas Blekaitis, broliai Lalai).

Taip pat susitikimo su rajono meru metu buvo aptartas ir klubo „Fortūna“ patalpų nuomos klausimas. Kaip žinia, sporto klubas nuomojasi savivaldybės administracijos patalpas, bet kitų metų rudenį ši sutartis baigsis, tad aptartas klausimas, koks sprendimas būtų klubui tinkamesnis finansine prasme, nes žiemos sezonu už dabartinių patalpų, esančių savivaldybės pastate, komunalines paslaugas jie sumoka didžiulę sumą. Klubas mielai išsikeltų į kitas, pigesnes patalpas, tačiau savivaldybė tokių šiuo metu jiems pasiūlyti neturinti, tad, ko gero, teks likti dabartinėse patalpose.

Po pokalbio su rajono vadovu jėgos trikovės federacijos prezidentas ir jį lydėjęs treneris nuvyko į Šakių JKSC, kur susitiko su direktore Roma Paškevičiūte ir kitais darbuotojais. Čia buvo aptartos galimybės mūsų rajone surengti minėtą varžybų etapą. Kaip sakė direktoriaus pavaduotojas sportui ir ūkio reikalams Paulius Puskunigis, JKSC mielai sutiktų surengti tokias varžybas mūsų mieste, tačiau jėgos trikovininkai pageidauja nemenko finansinio prisidėjimo (trijų tūkstančių eurų), o tam vargu ar pritars mūsų rajono taryba. Tačiau, pasak pavaduotojo, kol kas dėl varžybų organizavimo organizatoriai dar nėra pateikę oficialaus kreipimosi į savivaldybę, todėl vėliau, sėdus prie derybų stalo, sąlygos gali kisti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.