Dėl Zanavykų taurės kovėsi 80 badmintonininkų

badminton sakiuose
Nuotr. Daugiau kaip du dešimtmečius veikiantis Šakių kultūros ir sporto klubas kviečia šakiečius prisijungti prie badmintono mėgėjų.

Praėjusį šeštadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko Kultūros ir sporto klubo, vienijančio badmintono mėgėjus, organizuojamo turnyro „Zanavykų taurė“ trečiasis etapas.
 
Kaip informavo Kultūros ir sporto klubui jau daugiau nei metus vadovaujantis šakietis Marius Augustaitis, turnyre dalyvavo 80 badmintonininkų iš 17 šalies badmintono klubų. Nors „Zanavykų taurė“ kasmet pritraukia vis aukštesnio meistriškumo sportininkus, tačiau šiame etape kovėsi mėgėjai, profesionalų nebuvo.

Turnyro dalyviai rungėsi dviejuose pogrupiuose. Mėgėjų A pogrupyje vyrų dvejete pirmąją vietą iškovojo Vidas Martinkus ir Žanas Sabulis, atstovaujantys Baltijos badmintono klubui. Moterų dvejete geriausiai pasirodė Urtė Gečaitė (Šakių kultūros ir sporto klubas) ir Jorūnė Živatkauskaitė (Kauno „SETAS“). Mišriame dvejete nugalėtojais tapo Valentinas Bagdanavičius (Šakių kultūros ir sporto klubas) ir J. Živatkauskaitė. Vyrų vienete pasižymėjo ir pirmąją vietą laimėjo Gytis Vizgirda (Šakių kultūros ir sporto klubas).

Mėgėjų B pogrupyje vyrų dvejete pirmąją vietą iškovojo Robertas Giedraitis (Kauno „SETAS“) ir Darius Likas (Vilniaus Capital Badminton Club). Moterų dvejete nugalėtojomis tapo Milda Gubrevičiūtė ir Laura Paulauskaitė, atstovaujančios Jaunalietuvių sporto organizacijai. Mišriame dvejete geriausiai pasirodė D. Likas ir Živilė Simonaitytė (badmintono klubas „VIRUS“).

Daugiau kaip du dešimtmečius veikiantis Šakių kultūros ir sporto klubas šiuo metu vienija apie 25–30 badmintono mėgėjų. Jame visuomet laukiami tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus šakiečiai.

„Dėl savęs badmintoną gali žaisti kiekvienas, todėl laukiame visų norinčiųjų“, – sako klubo vadovas, patikinęs, jog priims ir pamokys visus atėjusius.

Nereikia iš karto apsispręsti – priklausyti klubui ar ne, suteikiamas mėnesio bandomasis laikotarpis.

Paskutinysis ketvirtasis „Zanavykų taurės“ etapas vyks antroje kovo pusėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.