Stadiono rekonstrukciją tikimasi pradėti vasarą

Nors buvo tikimasi Šakių „Žiburio“ gimnazijos sporto aikštyno rekonstrukciją pradėti bent metais anksčiau, tačiau atrodo, jog ji bus atlikta, kaip ir buvo planuota, 2019-aisiais. Vasario 22 d. posėdyje rajono savivaldybės taryba turės patvirtinti, ar iš biudžeto skirti 58 tūkst. eurų sporto aikštyno atnaujinimo darbams ir padengti nenumatytas ar netinkamas finansuoti išlaidas.

Kaip informavo savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, techninis projektas buvo parengtas dar praėjusiais metais. Jis visą mėnesį buvo viešinamas prie Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Pasak jo, projekte numatyti specialūs vandens nutekėjimai, surinkimai, gruntų sluoksniai, kaip ir numatyta sporto aikštynų įrengimo reikalavimuose.
 
A. Šlėderio teigimu, kadangi iš Švietimo, sporto ir mokslo ministerijos finansuojamos Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programos lėšos jau yra gautos, mėnesį–pusantro užtruks viešųjų pirkimų vykdymo procedūra, tad planuojama, kad rekonstrukcijos darbai bus pradėti vasarą ir, jei jokios nenumatytos aplinkybės nesutrukdys, rudeniop pabaigti. Tad neilgai trukus Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai ir Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) sportininkai galės treniruotis atnaujintame stadione.

Kaip informavo JKSC direktorės pavaduotojas suaugusiųjų sportui ir ūkio reikalams Paulius Puskunigis, sporto aikštynas liks tokio pat dydžio, kaip ir buvo. Bėgimo ratas liks 250 metrų. Trys jo takeliai bus padengti specialia danga. 100 metrų bėgimui bus įrengti keturi takeliai su specialia danga. Taip pat numatyta atnaujinti veją, sutvarkyti šuolio į tolį sektorių – atnaujinti įsibėgėjimo takelį ir šuoliaduobę. Sporto aikštyne bus įrengti visus reikalavimus atitinkantys disko metimo, rutulio stūmimo ir ieties metimo sektoriai.

Bendra projekto vertė su savivaldybės prisidėjimu – 290 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.