Juozui Pėžaičiui atminti – jau penkioliktas turnyras

sachmatai pezaitis
Nuotr. Šių metų stipriausieji šachmatininkai: pirmos vietos laimėtoju tapo Valentinas Jankūnas (viduryje), antras liko Petras Virbauskas (dešinėje), trečią vietą užėmė Dainius Kalesinskas (kairėje).


Kovo 16 d. Kudirkos Naumiestyje, bendruomenės centro patalpose, vyko 15-asis, jau tradiciniu tapęs šachmatų turnyras, skirtas Šakių rajonui čempionui Juozui Pėžaičiui atminti. Kasmet vykstantis turnyras pritraukia vis daugiau jaunimo. Šie metai ne išimtis – dalyvavo net 24 žaidėjai, o jauniausiam šachmatininkui – dešimt metų.
 
Turnyras prasidėjo tylos minute, skirta Juozo Pėžaičio atminimui. Žaidėjus, kaip ir kasmet, pasveikino bendruomenės centro pirmininkas Edvardas Beliavičius ir vienas iš organizatorių Zenonas Šliuževičius.

J. Pėžaičio dukra Danguolė surengė smagią viktoriną apie tai, koks J. Pėžaitis buvo gyvenime.

Po oficialiosios dalies žaidėjai iš Kudirkos Naumiesčio, Kybartų, Jurbarko, Šakių rajono sėdo prie šachmatų lentų, tarp jų ir J. Pėžaičio anūkas – Tomas.

Po atkaklių kovų paaiškėjo šių metų stipriausieji šachmatininkai: pirmos vietos laimėtoju tapo Valentinas Jankūnas (Jurbarkas), antras liko (kaip ir praėjusiais metais) Petras Virbauskas (Pajotijys), trečią vietą užėmė Dainius Kalesinskas (Šakiai).

Organizatoriai visiems dalyviams įteikė atminimo dovanas, padėkojo rėmėjams ir teisėjams, pasidžiaugė, kad turnyras buvo sklandus, ir atsisveikino iki kitų metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.