Lukšiai nurungė ilgamečius čempionus

seniunijos luksiai virve
V. Venslovaičio nuotr. Lukšių komanda šiais metais pirmą vietą užėmė ne tik virvės traukimo rungtyje, bet apskritai pademonstravo geriausius rezultatus ir iškovojo Mero taurę.

Praėjusį savaitgalį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko dvyliktosios rajono seniūnijų žaidynės Mero taurei laimėti. Tiesa, seniūnijų entuziazmas kasmet mažėja, o žaidynių populiarumas blanksta, nes dalyvių vis mažiau. Visgi dalyvavusieji nestokojo geros nuotaikos. Be to, šiais metais nurungta ilgametė čempionė – Šakių seniūnija.
 
Nors rajone yra 14 seniūnijų, žaidynėse dalyvavo septynios – Griškabūdžio, Kriūkų, Šakių, Lukšių, Gelgaudiškio, Kidulių ir Lekėčių (pastaroji žaidė tik futbolą). Tik dviejų seniūnijų komandos, tai yra Lukšių ir Griškabūdžio, dalyvavo visose rungtyse, o kitos jėgas išbandė tik kai kuriose.

Susumavus rezultatus šiais metais Mero taurę iškovojo Lukšių seniūnijos komanda, antra vieta atiteko Griškabūdžio komandai, o trečią vietą užėmė ilgametė čempionė – Šakių seniūnija.

Krepšinio 3x3 turnyre nepralenkiama buvo Griškabūdžio komanda, antri liko Kriūkai, o trečią vietą užėmė Šakiai. Paplūdimio 3x3 tinklinio turnyre pirmą vietą iškovojo lukšiečiai, antri buvo gelgaudiškiečiai, o treti – griškabūdiečiai.

Futbolo 5x5 turnyre pirmą vietą iškovojo Šakiai, antrą – Griškabūdis, trečią – Kiduliai. Virvės traukimo rungtyje nugalėjo Lukšių komandos vyrai, nurungę griškabūdiečius.

Rankų lenkimo rungtyje tarp vyrų geriausiai sekėsi Mantui Sutkui (Lukšiai) antras liko Mindaugas Sutkaitis (Šakiai), trečias Deividas Lekavičius (Griškabūdis). Tarp moterų šioje rungtyje pirmą vietą iškovojo Rasa Sruoginienė (Griškabūdis), antra buvo Aušra Švelnienė (Šakiai), trečia – Rasa Pališkienė (Lukšiai).

Smiginį geriausiai sužaidė Gintautas Kutas (Gelgaudiškis), antrą vietą užėmė Almantas Pavalkis (Lukšiai), trečią – Arūnas Išganaitis (Šakiai).

Šaudymo varžybose taikliausias buvo Mantas Vasaitis (Lukšiai), antrą vietą užėmė Dalius Jasevičius (Šakiai), trečią vietą laimėjo Gintautas Kutas (Gelgaudiškis).

Krepšinio baudų metimo varžybose tarp moterų pirmą vietą iškovojo Ilma Moleikaitytė (Lukšiai), antrą – Dovilė Bastytė (Gelgaudiškis), trečią – Gabija Kilikavičiūtė (Griškabūdis). Tarp vyrų pirmas buvo Eduardas Mačiulis (Lukšiai), antras – Artūras Meleta (Kiduliai), trečias – Justas Sakalauskas (Šakiai).  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.