Atstovauti Lietuvai – didžiulis ilgų metų darbo įvertinimas

sakalauskas FIBA Europe nuotr
Justas Sakalauskas prisipažino, kad juto jaudulį, tačiau viską atpirkdavo prieš rungtynes suskambęs Lietuvos himnas ir tribūnose susirinkę palaikyti lietuviai. FIBA Europe nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Liepos 21 d. Izraelio sostinėje Tel Avive baigėsi Europos jaunimo krepšinio čempionatas. Viduržemio jūros pakrantėje savo jėgas išbandė talentingiausi Lietuvos sportininkai, laimėję penktąją vietą. Tarp jų ir šakietis Justas Sakalauskas, praėjusį sezoną rungtyniavęs Šakių komandoje „Vytis“.

Paklaustas, koks jausmas užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius Europos čempionate, jaunasis sportininkas, žaidžiantis trečioje ir ketvirtoje pozicijoje (puolėjas, lengvasis kraštas, sunkusis kraštas) neslėpė, kad jausmas išties ypatingas.

„Nors esu atstovavęs Lietuvos rinktinei draugiškose rungtynėse pasiruošimo metu, tačiau šis kartas buvo pirmas, kai žaidžiau tokio lygio ir tokios svarbos čempionate. Jaudulį tikrai jutau, tačiau viską atpirkdavo prieš rungtynes suskambęs Lietuvos himnas ir tribūnose susirinkę palaikyti lietuviai, – atviravo J. Sakalauskas. – Atstovauti Lietuvai yra didžiulis ilgų metų darbo įvertinimas ir paskatinimas toliau siekti savo tikslų žaidžiant krepšinį.“

Iš tiesų paskutiniai metai jaunimo krepšinyje buvo kupini įtampos, nes, sportininko teigimu, visi krepšininkai jautė spaudimą iš trenerių, kurie stengėsi jaunimą paruošti perėjimui į vyrų krepšinį. Atsipalaiduoti neteko ir patekus į Lietuvos rinktinę – treniruotes, kurios ir taip buvo alinančios, dar labiau apsunkino itin karšti orai. Nepaisant to, jaunimas liejo prakaitą žinodamas, dėl ko dirba.

Tiesa, prasidėjus čempionatui krūvis kiek sumažėjo, krepšininkai daugiau šlifavo žaidimo detales ir stengėsi kiekvienose rungtynėse parodyti vis geresnį žaidimą, tarpusavio susiklausymą. Sėkmingiausios šakiečiui buvo varžybos su Latvijos ir Turkijos jaunimo rinktinėmis. Abiejose jis komandai pelnė po 10 taškų, nors vienose žaidė tik septynias, o kitose – 14 minučių.

„Europos krepšinio pirmenybėse daug laisvo laiko neturėjome, kasdien laukė vis skirtingi varžovai. Apmaudu, kad ketvirtfinalyje „užšokome“ ant vėliau čempionais tapusių šeimininkų, bet iškovota penkta vieta tikrai galime didžiuotis“, – komentavo sportininkas.

„Mano vaidmuo komandoje augo su kiekvienomis rungtynėmis, įgavau trenerio pasitikėjimą, stengiausi išnaudoti kiekvieną man suteiktą minutę ir atiduoti viską, ką galėjau, aikštėje. Sunku pasakyti, kokia buvo pagrindinė mūsų stiprybė, tačiau turėjome nemažai individualiai pajėgių žaidėjų, treneris įdiegė šiuolaikišką, greitą, tolimais metimais paremtą žaidimą. Būtent dideliu tempu, rezultatyvumu ir bandėme pranokti varžovus“, – įsitikinęs J. Sakalauskas.

Šiuo metu žaidėjas stengiasi koncentruotis tik į krepšinį ir jam skiria didžiąją dalį savo laiko. Kadangi yra pasirašęs kontraktą su Šakių „Vyčio“ komanda, čia ir planuoja tęsti savo karjerą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.