Triatlono varžybose laurus skynė šakietis

triatlonas
Po ilgos pertraukos penktą kartą organizuojamose triatlono varžybose įsiamžino varžybų dalyviai ir organizatoriai. R. Laurinaitytės nuotr.


Rugpjūčio 15-ąją prie Valiulių tvenkinio vyko mažojo triatlono varžybos Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ bei Šakių JKSC prizams laimėti. Dalyviai turėjo plaukti 400 m, dviračiu įveikti 20 km bei bėgti 6 km. Nugalėtoju tapo mūsiškis – Marius Pavalkis.

Varžybų dalyvius pasveikino girėniškis Juozas Jonuška, vienas iš triatlono varžybų organizatorių, ir pakvietė tylos minute pagerbti praeityje geriausią mūsų rajono ir daugkartinį Lietuvos triatlono prizininką Joną Burkšaitį, kurio atminimui prieš ketverius metus rajone vėl pradėtos organizuoti triatlono varžybos. Šiųmetės – jau penktosios.

Dalyviai kviečiami pirmajai – plaukimo rungčiai. Jie turėjo plaukti 400 metrų, vėliau, pakeitę sportinius kostiumus, dalyviai sėdo ant dviračių ir numynė Griškabūdžio link. Prie dviratininkų prisijungė ir naumiestietis Gediminas Dovydaitis, nedalyvavęs plaukimo rungtyje. Nulipus nuo dviračio, vyrams reikėjo nubėgti 6 km atstumą palei Valiulių tvenkinį.

Šiais metais nugalėtojo vardą iškovojo šakietis Marius Pavalkis, triatlono distanciją įveikęs per 1 val. 21 min. 35 sek. Jam atiteko dar du prizai: jauniausio dalyvio ir geriausiai pasirodžiusio šakiečio dalyvio. Antrą vietą užėmė vilnietis Algimantas Bačkys (1 val. 24 min.), trečias bendrą distanciją užbaigė kaunietis Ignas Andrijauskas (1 val. 37 min. 15 sek.).

Džiugu, kad savo rezultatais jaunimui ne ką nusileidžia mūsų sporto veteranas, naumiestietis G. Dovydaitis, jam buvo įteiktas vyriausio varžybų dalyvio prizas.

Pasibaigus varžyboms, J. Jonuška apgailestavo, kad šia sporto rungtimi šakiečiai mažai domisi, moterų grupėje neužsiregistravo nė viena dalyvė.

„Dėl mažo dalyvių skaičiaus kitais metais šio pobūdžio varžybos gali neįvykti. Gaila, kad tokią gražią dieną atvyko mažai ne tik dalyvių, bet ir sirgalių“, – sakė J. Jonuška.

Po atkaklių varžybų sportininkai tradiciškai buvo pavaišinti šiupiniu bei gira. Tuo pasirūpino Girėnų bendruomenės centro moterys. Varžybų metu Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė pasirūpino ir žiūrovų saugumu, jiems išdalino šviesą atspindinčias liemenes.

Girėniškiai jau netruks kvies į kitus sportinius renginius: vaikų sporto šventę „Lik sveika, vasarėle“, trijų kartų krepšinio turnyrą „3x3“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.