„Gulbelei“ – 30 tūkst. dolerių prizas

Monrealyje (Kanada) vykusiame pasaulio vyrų trijulių (3x3) turnyre„Masters“ Šakių „Gulbelė“ užėmė pirmą vietą bei laimėjo pagrindinį 30 tūkst. JAV dolerių prizą.

Kaip praneša basketnews.lt, septintąjį reitingą turnyre turėjusi „Gulbelė“ sekmadienį vykusiame finale 21:14 pranoko šeštojo skirstymo „Edmonton“ ekipą. Komandos garbę gynė Šarūnas Vingelis, Paulius Beliavičius, Aurelijus Pukelis ir Marijus Užupis.
 
Rungtynių pradžia nebuvo rezultatyvi, tačiau į aikštelę žengęs P. Beliavičius smeigė tris tolimus metimus ir Šakių ekipai sukrovė 4 taškų pranašumą – 11:7. Vis tik savo atkarpa atsakiusi „Edmonton“ komanda, likus kiek mažiau nei 5 minutėms, priartėjo iki vieno taško (12:13).

„Gulbelės“ taškų sausrą nutraukė P. Beliavičiaus bei M. Užupio dviejų taškų vertės metimai, o likus kiek daugiau nei 3 minutėms, lietuviai jau pirmavo 19:12. Neilgai trukus dar po vieną tašką pridėjo A. Pukelis bei P. Beliavičius ir „Gulbelė“ šventė užtikrintą pergalę.

Įspūdingai žaidęs P. Beliavičius pelnė 10 taškų (2/2 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai) bei atliko rezultatyvų perdavimą. M. Užupiui atiteko turnyro naudingiausio žaidėjo apdovanojimas.

Ne ką mažiau įspūdingą pergalę šakiškiai pasiekė pusfinalyje, kur 21:19 palaužė pirmąjį reitingą pasaulyje turinčią „Novi Sad“ komandą iš Serbijos. Ketvirtfinalyje 20:12 „Gulbelė“ palaužė kitą Serbijos klubą „Zemun“.

Prieš atvykdami į „Masters“ turnyrą, Š. Vingelis, P. Beliavičius, A. Pukelis ir M. Užupis buvo apsivilkę Lietuvos trijulių rinktinės aprangą ir Europos čempionate iškovojo bronzos medalius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.