Ralyje – ir šakiečių pergalės

aplink lietuva
Su vairuotojų ekipažais važiavo ir mechanikai, kurių indėlis, siekiant puikų rezultatų, taip pat neįkainojamas. Asmeninio archyvo nuotr.

Rugsėjo 13–15 d. Šakių ASK nariai dalyvavo didžiulio dėmesio susilaukiančiame tarptautiniame ralyje „Aplink Lietuvą“ Lietuvos Respublikos Prezidento taurei laimėti.
 
Varžybas pradėję Kauno rotušės aikštėje, lenktynininkai persikėlė į Kačerginę, o trečiąja stotele tapo Kėdainių aerodromas. Po to ralio trasos driekėsi Jonavoje, Alytuje, Lazdijuose ir Druskininkuose. Vėliau ralio dalyviai varžėsi važiuodami Marijampolėje, Tauragėje, Plungėje, Naujojoje Akmenėje, Žagarėje, Joniškyje, Pakruojyje, Pasvaly, o įtemptą dieną užbaigė pasiekę Kupiškį. Paskutinę ralio dieną, sekmadienį, lenktynininkai varžėsi Anykščiuose, Širvintose ir Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ aikštelėje sostinėje, o finišavo S. Daukanto aikštėje.

Per tris dienas ralio dalyviai įveikė 1 tūkst. 150 km ir 25 rungtis, kur varžėsi ne tik slalomo ar tikslaus pravažiavimo, bet ir greičio ruožuose.

Suskaičiavus rezultatus SGC-3 klasėje Tomas Kažemėkaitis ir Daumantas Vasiliauskas iškovojo antrą vietą. Bendroje įskaitoje iš 63 startavusių ekipažų jie užėmė devintą vietą. SIA-2 klasėje nepralenkiamas buvo Sauliaus Šuopio ir Karolio Volungevičius ekipažas, iškovojęs pirmą vietą. Jie bendroje įskaitoje užėmė 11 vietą, be to, iškovojo Susisiekimo ministro taurę už greičiausią ralio ekipažą tarp grupių SIA-1 SIA-2 ir SIA-3 bei Tauragės mero taurę už greičiausią SIA-2 klasės ekipažo laiką GR15 Pasvalyje. Su dalyviais važiavo ir du ekipažai mechanikų – Gytis Vizgirda Ernestas Grabauskas ir Andrius Lukšys.

Štai šakiečiui D. Vasiliauskui šis ralis „Aplink Lietuvą“ buvo pirmasis, todėl pripažįsta jo su nekantrumu laukęs.

„Bet tuo pačiu ir slėgė didelė atsakomybė, nes ralyje yra svarbus vairuotojo ir šturmano susikalbėjimas“, – sako pašnekovas.

Anot D. Vasiliausko, įspūdžių patirta išties daug, o be mechanikų pagalbos tokio rezultato irgi nebūtų pavykę pasiekti. Tad šiuo metu jis dar gyvena įspūdžiais, visiems dėkoja už palaikymą ir jau pradeda galvoti apie kitų metų ralį bei pasiruošimą jam.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.