Projekte „Fit Model“ – ir šakietė

fitmodel
Šakietė Julija Smirnovaitė (priekyje) atvirauja, kad apie tokio pobūdžio projektą svajojo seniai, tad džiaugiasi pagaliau galėsianti jame išmėginti savo jėgas ir patirti naujų įspūdžių. Organizatorių nuotr.


Rugsėjo 9 d. startavo aštuntasis projektas „Fit Model Lietuva“, kuriame tarp 15-os merginų jėgas išbando ir šakietė Julija Smirnovaitė.
 
15-os merginų laukia savęs išbandymo kupinos devynios savaitės, per kurias jos ruošiamos vienai naujausių IFBB (Tarptautinė kultūrizmo federacija) rungčių – „Fit Model“. Ši kategorija jungia moterišką žavesį ir sportišką kūną. „Fit Model“ kategorijos sportininkės scenoje pasirodo su vientisu maudymuku bei su vakarine suknele.

Teiraujamės ir pačios Julijos, kaip ji nusprendė dalyvauti šiame projekte ir kaip jai sekasi.

Anot pašnekovės, šiuo projektu ji domėjosi nuo pat pradžios, tačiau tuomet dar buvo moksleivė Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje, todėl tuo laikotarpiu nebuvo galimybės dalyvauti kažkokiuose sportiniuose projektuose, nes dėmesys buvo labiau telkiamas į pasiruošimą dziudo čempionatams.

„Šiais metais visos aplinkybės susiklostė labai palankiai, kad galėčiau pagaliau dalyvauti „Fit Model Lietuva“ projekte. Man tai pirmas tokio pobūdžio projektas, o tai prideda visam procesui tik dar daugiau įdomumo“, – sako J. Smirnovaitė.

Ji pasakoja, kad  keletas labiausiai neįprastų dalykų, kurie kardinaliai skiriasi nuo jos praeitos sportinės patirties, tai valgyti šešis kartus per dieną kas tris valandas, o gaminant pasverti kiekvieną maisto trupinėlį. Todėl ji labai dėkinga projekto rėmėjams, kurie pasveria, pagamina ir suskirsto maistą į šešias porcijas bei pristato iš paties ryto. Žinoma, merginas džiugina ir įvairios rėmėjų dovanos.

„Kitas dalykas, kuris maloniai nustebino, tai yra pozavimo pamokos. Tikrai prieš tai nesitikėjau, kad stovėti įtempus visus raumenis ir nejudėti yra taip sunku. Varžybose visos gražios ir laimingos atrodo, net nepagalvotum, kad čia kažkas sudėtingo“, – įspūdžiais dalijasi projekto dalyvė.

„Esu aktyvistė, man patinka išbandyti savo jėgas skirtingose sferose, nuolat išsikeliu sau iššūkius, kurie net mane pačią kartas gąsdina. Negaliu nusėdėti vienoje vietoje, dažniausiai būnu susiplanavusi tris–keturis mėnesius į priekį ir ateinančios savaitės kiekvieną valandą, todėl mėgstu, kai viskas vyksta pagal planą valandų tikslumu. Didžiausia vertybė yra laikas, kurį mes turime čia, žemėje, todėl stengiuosi jį naudoti tikslingai ir produktyviai, kad galėčiau augti, progresuoti ir tuo pat metu pasidžiaugti nuveiktais geraisiais darbeliais“, – sako J. Smirnovaitė.  

Iki varžybų, kurios vyks lapkričio 10 d. Kaune, su merginomis dirba trys treneriai: Tomas Petrokas – IFBB regioninės kategorijos teisėjas bei treneris, ruošiantis sportininkus varžyboms komandoje „Fitness Lt Team“; Anastasija Sidorevič – bikini kategorijos Lietuvos vicečempionė, užsienio varžybų prizininkė; Kristina Karaliūtė-Stoliarovienė – IFBB generalinė sekretorė bei regioninės kategorijos teisėja, viena žinomiausių Lietuvos bikini kategorijos sportininkių, ne kartą buvo Lietuvos čempionė ir yra laimėjusi pasaulio čempionato bronzos medalį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.