Neįgalieji į sporto šventę rinkosi keturioliktą kartą

neigalieji kamuoliukas
Bene daugiausiai varžybų dalyvių panoro išmėginti jėgas mėtydami kamuoliuką į taikinį. D. Pavalkio nuotr.


Lapkričio 14 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko jau 14-os neįgaliųjų sporto varžybos, kuriose per 100 dalyvių varžėsi smiginio, rankų lenkimo, baudų metimo ir kamuoliuko mėtymo į taikinį rungtyse.
 
Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininką laikinai pavaduojanti kriūkietė Marija Pranskaitienė gausiai susirinkusius sportuoti neįgaliuosius pasveikino tokiu šūkiu: „Greitai, taikliai, tvirtai – sporte visi draugai!“ Gero sportinio starto linkėjo ir varžybose apsilankę savivaldybės mero patarėja Violeta Simonavičienė, vicemeras Darius Jakavičius, Socialinės paramos skyriaus darbuotojos.

Bene daugiausiai dalyvių panoro išbandyti taiklumą mėtydami kamuoliuką į taikinį – net 69 moterys ir 42 vyrai. Taikliausiai kamuoliuką į taikinį mėtė Rimas Jomantas, antras liko Romas Lekštaitis, o trečias – Algirdas Bruklys. Moterų grupėje pirma buvo Lina Daraškienė, antra – Loreta Sutkuvienė, trečia – Aldona Skaisgirienė.

Smiginio rungtis pritraukė taip pat daug dalyvių: 68 moteris ir 39 vyrus. Šioje rungtyje taikliausias buvo Vilius Kanapeckas, antras – Pranas Karūnaitis, o trečias – Albinas Kardauskis. Tarp moterų pirmą vietą iškovojo Nijolė Arštikaitienė, antrą – Marija Janušaitienė, trečią – Gražina Baltrušaitienė.

Baudų metimo rungtyje pirmosios vietos medaliu pasipuošė Albertas Zibartas, antras liko Lukas Jokimaitis, trečias – Almantas Šileris. Tarp moterų nepralenkiama buvo L. Sutkuvienė, antra liko Rasa Vandytė, trečia – Aldona Bartkuvienė.

Rankų stiprumą panoro išbandyti aštuoni vyrai ir keturios moterys. Stipriausia buvo Eriko Drešerio ranka, antras liko Paulius Kardauskas, trečias – R. Lekšaitis. Tarp moterų geriausiai sekėsi Stasei Vasaitienei, antra liko G. Baltrušaitienė, o trečia – Anastazija Starinskienė.

Figūrinio važiavimo ratukais rungtyje dalyvavo tik Kristina Liolaitė iš Tauragės.

Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis bei medaliais. Žaidynes organizavo Šakių rajono neįgaliųjų draugija kartu su Šakių rajono JKSC. Šįmet kartu sportavo ir neįgalieji iš Tauragės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.