Prie Šakių „Vyčio“ jungiasi garsieji broliai Lavrinovičiai

lavtwins
Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai jau šį savaitgalį su Šakių ekipa turėtų pasirodyti aikštelėje Šakiuose. D. Pavalkio nuotr.

Antradienio vakare oficialiai paskelbta, kad prie Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujančios Šakių „Vyčio“ komandos jungiasi neseniai su Londono „Royals“ išsiskyrę Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, kurie su komanda aikštelėje turėtų pasirodyti jau šį savaitgalį.

„Matot, Šakiai jau žaidžia tarptautinėje rinkoje – perpirko mūsų kontraktą“, – juokavo broliai, kurių buvęs klubas susidūrė su sunkumais ir rizikuoja prarasti vietą pajėgiausioje Didžiosios Britanijos krepšinio lygoje.

2019-ųjų gruodžio 1-ąją už Londono „Royals“ jie sužaidė paskutines rungtynes, socialinėje erdvėje dėkojo klubui „už suteiktą galimybę tokiems senukams, kaip mes.“

Tinklalapis BasketNews.lt skelbia ir daugiau prisijungimo priežasčių, o „Vyčio“ direktorius Vytautas Strokas „Draugui“ patikslino, kad kalba su broliais buvo jau rudenį, tik tuomet nepavyko sudėlioti visų taškų.

„Girdėjome, kad ir dabartinis rinktinės treneris kažkada konsultavo „Vytį“, ir 3x3 rinktinės vyrukai, kurie gal net išvažiuos į olimpines žaidynes, čia žaidžia, tai, kadangi mes jauni ir ambicingi, pagalvojome, kad gal ir mums pavyks Šakiuose pakylėti karjerą į kitą lygį“, – paklausti apie prisijungimo prie „Vyčio“ priežastis tinklalapiui BasketNews.lt sakė Darjušas ir Kšištofas.

„Proto riboje“, – sakė V. Strokas, paklaustas, ar labai brangiai kainavo brolių prisijungimas prie Šakių ekipos.

Šiuo metu Šakių „Vytis“ čempionate rikiuojasi septintoje vietoje. Artimiausiu metu dalį laiko komandai teks verstis be olimpinei atrankai, vyksiančiai kovo 18–22 dienomis, besiruošiančių Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės narių: Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Pauliaus Beliavičiaus ir Šarūno Vingelio.

„Kaip kažkada sakė Arvydas Sabonis, kad reik „Žalgiriukui“ padėti, tai mes irgi su broliu galvojam, kad reikia padėti, kol chebrytė bandys į olimpines prasimušti“, – kalbėjo Kšištofas.

Broliai „Vyčio“ gretose turėtų debiutuoti jau šį savaitgalį Šakiuose. Penktadienį Šakių komandos laukia susitikimas su baltarusių „Cmoki-2“ (19 val.), o šeštadienį – su Telšių ekipa (19.30 val.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.