Tradiciniai apdovanojimai – geriausiems rajono sportininkams

sportininku apdovanojimai
Geriausių rajono sportininkų moksleivių vienuoliktukas su savo treneriais bei mokytojais. D. Pavalkio nuotr.

Penktadienį į tradicinius geriausių sportininkų apdovanojimus Jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) gausiai rinkosi sportininkai, jų treneriai, apdovanoti ir aktyviausi klubai, mokyklos, komandos. Tai dar viena proga, tik šįkart jau išlindus iš sportinių aprangų ir pamiršus nuovargį, išlietą prakaitą, pasidžiaugti pelnytais rezultatais, iškovotomis pergalėmis ir džiaugtis šlovės akimirka.
 
Kaip ir kasmet, taip ir pernai Šakių rajono sporte buvo daug svarbių ir garbingų laimėjimų. Organizatoriai, JKSC, nusprendė išskirti sportininkus, kurie atstovavo Šakių rajonui ir yra Lietuvos, Pasaulio, Europos, Baltijos šalių čempionatų, pirmenybių prizininkai.

Geriausiais rajono sportininkais moksleiviais pripažinti Martynas Čereškevičius (lengvoji atletika, disko metimas, mokytojas Edvardas Grigošaitis), Vilius Bagdanavičius (badmintonas, mokytojas Valentinas Bagdanavičius), Erikas Kanapeckas (lengvoji atletika, ieties metimas, mokytojas E. Grigošaitis), Ignas Rasimas (lengvoji atletika, ilgų distancijų bėgimas, mokytojas Vytautas Strokas), Smiltė Bacevičiūtė (lengvoji atletika, mokytojas Algirdas Ulinskas), Marius Juočiūnas (dziudo, grappling, treneris Vytautas Smirnovas), Ieva Smirnovaitė (dziudo, grappling, treneris V. Smirnovas), Paulius Ignatavičius (jėgos trikovė, treneris Rimantas Simokaitis), Martynas Dumbliauskas (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), Martynas Bendžius (rankų lenkimas, treneris Romutis Pališkis), Linas Sniečkus (dziudo, grappling, treneris Tautvydas Antanaitis).

Geriausių suaugusių sportininkų apdovanojimai skirti Giedrei Vidžiūnienei (jėgos trikovė), Vidmantui Baubliui (jėgos trikovė), Richardui Martinkevičiui (automobilių sportas), Gintarei Stravinskaitei (rankų lenkimas), Marijui Užupiui (krepšinis), Giedriui Vilčinskui (dviračių sportas) ir Juozui Duobai (automobilių sportas).

Aktyviausių sporto klubų apdovanojimai skirti Šakių krepšinio klubui „Vytis“ (Vytautas Strokas), klubui „Ošimas“ (Vytautas Smirnovas), klubui „Fortūna“ (Rimantas Simokaitis), Šakių krepšinio lygai (Žilvinas Sniečkus), sporto ir laisvalaikio klubui „Vėjas“ (Mindaugas Balčiūnas), sporto klubui „Audra“ (Gintarė Bubnytė-Smirnovienė), klubui „Aidas“ (Romutis Pališkis), „Motorsport LT“ (Valdas Stankūnas), Kultūros ir sporto klubui (Marius Augustaitis) ir klubui „Sparta“ (Deividas Paškevičius).

Sportiškiausiomis bendrojo ugdymo mokyklomis tapo Šakių „Varpo“ mokykla, Griškabūdžio bei „Žiburio“ gimnazijos. Padėkos įteiktos „Varpo“ mokyklos vaikinų lengvosios atletikos komandos nariams bei Griškabūdžio gimnazijos pradinių klasių kvadrato komandai.

Geriausiomis rajono komandomis paskelbtos „Gulbelės“ 3x3 krepšinio komanda“ (rėmėjas Arūnas Tarnauskas) bei veteranų krepšinio komanda „Vėjas“ (M. Balčiūnas).

Už aktyvią sportinę veiklą apdovanotas būrys jaunųjų plaukikų, krepšininkų, lengvaatlečių, dziudo imtynininkų ir pora badmintonininkų. Metų kūrybininkų apdovanojimai skirti Žemynai Vasaitytei, Miglei Bartkutei (etnokultūra, vadovė Rima Vasaitienė) ir Mykolui Adomaičiui (radiotechnika, mokytojas Stasius Vyšniauskas).

Renginio metu skambėjo valdžios atstovų sveikinimai, raginimai ir toliau siekti pergalių bei užsibrėžtų tikslų, garsinti rajoną ne tik šalyje, bet ir už jos ribų. Muzikinę programą dovanojo Meno mokyklos šokėjai, renginį pradėjo cirko mokyklos oro gimnastė, o renginio pabaigoje visi vaišinosi didžiuliu, tradiciniu, sportine atributika papuoštu tortu.

Iš viso renginio metu išdalinta 70 įvairių apdovanojimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.