Ne tik susišlavė medalių, bet ir pagerino rekordus

Savaitgalį Kaišiadorių r. Pravieniškėse dvi dienas vykusiame Lietuvos jėgos trikovės čempionate puikiai pasirodė sporto klubo „Fortūna“ sportininkai.
 
Simona Dėdelytė, startavusi jaunių amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 52 kg, du kartus gerino Lietuvos rekordus, pritūpimo 112,5 kg ir štangos atkėlimo 113 kg veiksmuose. Simona išspaudusi gulomis nuo suolo 50 kg sveriančią štangą tapo nugalėtoja tiek savo svorio kategorijoje, tiek absoliučioje įskaitoje. Taip pat ji iškovojo antrą vietą ir suaugusių amžiaus grupėje. Simonos geriausias sumos rezultatas – 272,5 kg.
 
Du čempionės titulus svorio kategorijoje iki 72 kg iškovojo Giedrė Vidžiūnienė. Ji tapo nugalėtoja veteranų ir suaugusių amžiaus grupėse. Ji taip pat abiejose amžiaus grupėse absoliučiose įskaitose užėmė trečiąsias vietas. G. Vidžiūnienė pritūpė su 145 kg, išspaudė 75 kg, atkėlė 150 kg ir sumoje surinko 370 kg.

Taip pat Lietuvos čempionėmis tapo Milda Staugaitienė ir Rimantė Naujokaitytė. Milda startavo svorio kategorijoje iki 52 kg. Jai pavyko pritūpti ir atsistoti su 110 kg, išspausti 50 kg, atkelti 130 kg ir sumoje surinkti 290 kg.

Rimantė buvo nepralenkiama svorio kategorijoje virš 72 kg, pritūpusi su 127,5 kg, išspaudusi 70 kg ir atkėlusi 125 kg bei sumoje surinkusi 322,5 kg.

Kaip visada, čempioniškai startavo Vidmantas Baublys. Jis, pritūpęs su 150 kg, išspaudęs gulomis 120 kg, atkėlęs 165 kg ir sumoje surinkęs 435 kg, nugalėjo svorio kategorijoje iki 66 kg veteranų amžiaus grupėje.

Jaunių amžiaus grupėje svorio kategorijoje iki 66 kg antrą vietą užėmė Paulius Ignatavičius. Paulius sumoje surinko 475 kg – pritūpimas 167,5 kg, spaudimas 107,5 kg, trauka 200 kg.

Jaunimo amžiaus grupėje startavo Martynas Dumbliauskas. Jis svorio kategorijoje iki 83 kg iškovojo trečią vietą. Martyno rezultatai: pritūpimas 157,5 kg, štangos spaudimas 152,5 kg, trauka 190 kg, suma 500 kg.

Lukas Plaušinaitis, pritūpęs su 152,5 kg, išspaudęs 67,5 kg, atkėlęs 170 kg ir sumoje surinkęs 390 kg, šį kartą liko ketvirtas. Lukas startavo jaunių amžiaus grupėje iki 74 kg.

Moterų klubo komanda čempionate tapo geriausia ir iškovojo pirmą komandinę vietą. Taip pat iškovota antra komandinė vieta jaunių merginų amžiaus grupėje bei dvi trečios komandinės tiek vyrų, tiek moterų veteranų amžiaus grupėse.

Sportininkų treneris – Rimantas Simokaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.